A CA Immo eladta az R70 Office Complex irodaházat

A CA Immo aláírta és lezárta a magyarországi R70 Office Complex irodaház eladását. A 2002-ben elkészült, bruttó 19 200 négyzetméter bérbeadható területtel rendelkező ingatlan értékesítése a 2021 második negyedévében érvényes könyv szerinti értékkel összhangban zárult.

Ez az értékesítés összhangban van a vállalat eszközportfóliójának vonzerejét és fenntarthatóságát biztosító és növelő stratégiai tőkeforgatási programmal.

A cég 1999 óta fektet be Magyarországon. A helyi irodaportfólió összesen mintegy 215 000 m2 bérbeadható területet foglal magában, mintegy 500 millió euró könyv szerinti értékkel. A CA Immo valamennyi budapesti irodaháza BREEAM (nagyon jó vagy kiváló) fenntarthatósági tanúsítvánnyal rendelkezik.

A tulajdonost a Colliers International és a Cerha Hempel Rechtsanwälte GmbH képviselte az értékesítési folyamat során.

A CA Immo egyébiránt egy modern irodákra specializálódott befektető, menedzser és fejlesztő vállalat. Ingatlanjaival pedig Németország, Ausztria és Közép-Európa nagyvárosaiban van jelen. A vállalat a kereskedelmi ingatlanok területén a teljes értékteremtő láncot lefedi és rendelkezik saját építési kompetenciákkal is. Az 1987-ben alapított CA Immo a bécsi tőzsdén jegyzett részvénytársaság, ami 5,7 milliárd eurós ingatlanvagyonnal rendelkezik Németországban, Ausztriában és Közép-Kelet-Európa országaiban.

A magyarországi eszközportfólió, amely 2021. június 30-án a CA Immo teljes portfóliójának mintegy 9%-át tette ki, tíz budapesti irodaházból áll, beleértve a Millennium Towers projekt négy épületét (I, II, III és H épület), a Bartók Ház, a Capital Square, a City Gate, az IP West, az R70 Office Complex (ez a ház kelt most el – a szerk.)  és a Vizíváros Office Center épületeit. A CA Immo valamennyi budapesti irodaháza BREEAM (nagyon jó vagy kiváló) minősítéssel rendelkezik.