Tisztújítás volt a HuGBC-nél

A környezettudatos építés magyarországi elterjesztésének céljával létrejött Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) új elnökséget választott. A tisztújítás eredményeképpen az egyesület elnöki tisztjét a továbbiakban Dr. Reith András (Mérték Építészeti Stúdió) látja el.

Dr. Reith András 2000-ben diplomadíjjal végzett a BME Építészmérnöki Karán, ugyanott 2005-ben summa cum laude minősítéssel védte meg doktori (PhD) értekezését. 2009-ben a Technische Universität Münchenen szerzett mesterfokozatot (MSc ClimaDesign) a környezettudatos tervezés területén. 2000 óta meghívott előadóként, kurzusvezetőként és oktatóként több hazai és külföldi egyetemen tartott előadásokat. Szakmai munkásságát a megépült szerkezetek és épületek mellett több, mint fél száz magyar és idegen nyelvű, hazai és külföldi konferencia előadás, cikk-és könyv publikáció jellemzi. Jelenleg a Mérték Építészeti Stúdió tulajdonostársa és az R&D-ért és környezettudatos tervezésekért, nemzetközi épületminősítésekért (LEED, BREEAM, DGNB) felelős tanácsadója és vezető tervezője.

 Az egyesület alelnökei: Baross Pál FRICS (Budapest Főváros Önkormányzata, Ingatlangazdálkodási szakreferens) és Kovács Melinda (vezérigazgató, B&V Group Zrt.).

Az új vezetés továbbra is elsődleges feladataként határozta meg a szakmai képzések és konferenciák szervezését, a jogalkotási folyamatban történő proaktív magatartás és a nemzetközi környezettudatos épületminősítő rendszerek hazai tudásbázisának még szélesebb körben történő kiépítését. További információk: www.hugbc.org