Portré – Gulyás Ede a CA Immo Hungary Kft., ügyvezető igazgatója

Ingatlanhírek.hu portálunk egy személyes hangvételű portrésorozatot indított, melynek keretében a magyar ingatlanszakma prominens képviselőit szólaltatja meg közvetlenebb formában. E heti riportalanyunk Gulyás Ede, a CA Immo Hungary Kft., ügyvezető igazgatója.

– Hol tanult és mit?

A Debreceni Egyetem angol szakán végeztem, mellyel egy időben külkereskedelmi tanulmányokat is folytattam. Ezt követően a Budapesti Műszaki Egyetemen MBA diplomát szereztem. Ingatlanközvetítői végzettséggel is rendelkezem.

 

– Hol, mikor és hogyan került kapcsolatba az ingatlanszakmával?

2000 őszétől Magyarország egyik akkor vezető lakóingatlan fejlesztő cégénél, az Interestate Zrt-nél kezdtem pályafutásom, majd 1 év után a jelenlegi cégemnél folytattam szakmai tevékenységemet leasing managerként.

 

– Mik voltak a fordulópontok a karrierjében?

A CA Immo Hungary akkor még a német Mahler cégcsoporthoz tartozott, Casa Property Kft-ként működött és később tulajdonosváltás következtében a CA Immo leányvállalata lett. A cégünk által nyújtott sokoldalú szolgáltatások, melyeket kivétel nélkül csakis az anyavállalatunk számára biztosítunk, sokrétű ismerettel gazdagított és szakmai ismereteim folyamatos bővülése eredményeként ma a CA Immo hazai leányvállalatának cégvezetésével foglalkozom.

 

– Hogyan értékelné az ingatlanszakmát? Mit tart Ön a legérdekesebbnek és leghasznosabbnak benne?

Legérdekesebb számomra a változatossága, sokszínűsége és összetettsége. Nincs két azonos ügylet és tárgyalás, még akkor sem, ha az alapok ugyanazok. Hasznossága abban áll, hogy hosszú távú és maradandó értéket teremt, mely fundamentuma mind az egyéni életnek, csoportosulások céljainak. Az ingatlanszakma tehát tartós felelősség és együttműködés.

 

– Az Ön véleménye szerint mik a magyar ingatlanpiac hátulütői?

Az ország gazdaságilag túlzottan centralizált, Budapest központú. Ennek megvannak a maga korlátozó tényezői. Az egységes, ösztönző szabályozottság, a meghatározó szereplők konszenzusa alapvető fontosságú a transzparens működéshez, mely nem igazán valósul még meg egyelőre.

 

– Milyen kvalitásokra, szellemi képességekre és szakértelemre van szüksége egy ingatlanpiaci szakembernek?

A globális látásmód elkerülhetetlen, egy kiforrott szakembernek széleskörű gazdasági, műszaki és szolgáltatási ismeretekre van szüksége ahhoz, hogy sikeres legyen a munkájában. Egy adott szolgáltatás, legyen az asset, property, facility management vagy bérbeadás, sincs meg a többi területhez kapcsolódó ismeretek nélkül.

 

– Ön szerint milyen irányba fejlődik a magyar ingatlanpiac?

Sajnos a külső körülmények jelentősen negatív hatással vannak a magyar ingatlanpiacra, a befektetések és beruházások hiánya miatt nem tud tovább pallérozódni ez a szegmens. Igen pesszimista hangok is hallhatóak de én bízom benne, hogy a bizalom megalapozódik és újra beindul az „élet”. Attól tartok viszont, hogy ez nem lesz egy gyors folyamat.

 

– Ha úgy alakult volna az élete, hogy nem találkozott volna az ingatlanszakmával, mit csinálna most, mivel foglalkozna?

Biztos menedzsmenttel foglalkoznék akkor is, csak vélhetően más területen Akár a sport területén.

 

– Mik az Ön legfőbb tulajdonságai?

Lojalitás, empátia, kitartás

 

– Milyen tulajdonságokat tisztel Ön másokban?

Korrektség, egyenesség

 

– Mit tart a legfőbb erényének?

Megbízhatóság

 

– Mit tart kellemetlennek, kínosnak?

Azt, ha valaki túljátssza a szerepét, illetve nem szeretem az erőszakos nyomulást

 

– Mi az, amit nem tolerál?

Igazságtalanság

 

– Mi az, amit könnyen meg tud bocsátani?

Egy lelkiismeretes munka során elkövetett, beismert tévedést

 

– Van olyan álma, amit szeretne, ha megvalósulna?

Realista vagyok, nem igazán álmodozom, de ha 20 éven belül, most még kicsi de akkorra acélos fiam oldalán, gyönyörű lányom és feleségem szurkolása mellett egy ironman távot teljesítenék, az igazán álomszerű lenne J

 

– Mit jelent Ön számára profinak lenni?

Tartós szakmai elismerést

 

– Mi volt a legnagyobb hiba, amit valaha elkövetett?

Nem tudok említést érdemlően nagy hibáról, de időnként szimplán hibázni mindig is szeretnék, mert az azt jelenti, hogy tevékeny vagyok.

 

– Milyen cél lebeg jelenleg a szeme előtt?

A jelenlegi különösen változó környezetben az irányunkba támasztott igények mellett, cégünk kollégáimmal történő hatékony és sikeres manőverezése, a kihívások leküzdése.

 

– Mit szeretne csinálni öt év múlva?

Nagyjából ugyanazt, amit most csak még több tapasztalattal és szakmai ismerettel.