Dél-Pest legújabb fejlesztése tervekből valósággá vált

A Laurus Irodaházak fejlesztője, az Erste Group Immorent Kft. a napokban hivatalosan is megnyitotta Budapest legújabb irodaházát a Határ úti metrómegállónál. A projekt C-épületében már átadásra került a BDO Magyarország nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó vállalat közel 3.600 m2-es bérleményi területe. 2011 második felében a Laurus Irodaházak a főváros egyetlen átadásra került spekulatív bériroda-fejlesztése.

A megnyitón Gyáfrás Sándor, az Erste Group Immorent Kft. ügyvezető igazgatója kifejtette: „Ez a projekt megvalósulásával komoly üzenetet hordoz. Cégünk bízik a magyar gazdaság talpra állásában, Budapest hosszútávon kiemelkedő regionális szerepében és az ingatlanpiac mielőbbi fellendülésében. Ennek oly módon is tanújelét adtuk, hogy tőkeerős és aktív külföldi befektetőként a válság dacára is véghezvittük a Budapest dél-keleti kapujában, a repülőtérről érkezőket a város határában fogadó projektünket.” Karl Brückner az Erste Group Immorent A.G. képviseletében hangsúlyozta: „A Laurus Irodaházak fejlesztése során maximális figyelmet fordítottunk az energiatakarékos,  „zöld” tényezők alkalmazására. Ezen projektünkkel az épületeket környezetvédelmi szempontból nemzetközi szinten osztályozó BREEAM tanúsítvány megszerzését is célul tűztük ki.”

 

„A projekt izgalmas épülettömegei, minden oldalról látványelemeket kínáló homlokzatai, zárt és megnyíló térfalai dinamikus építészeti környezetet sugallnak. Ez a zöld tónusokkal és a lágy vonalú kerttel, a belső terek világosságával és átláthatóságával kiegészülve szellemi szabadságot, kreatív környezetet biztosít a felhasználók számára.”- fűzte hozzá Vuk Ágnes, a projekt-fejlesztés vezetője, aki az épület magas technikai színvonalával és a szolgáltatások kiemelkedő minőségével kapcsolatban kiemelte: „Nehéz piaci helyzetben csak minőségi terméket célszerű létrehozni, az értékesíthető.” A bérbeadást végző CBRE ingatlan-tanácsadó ügyvezető igazgatója, Konthur Adrienne hozzátette: „A főváros pesti oldalán a Laurus Irodaházak modern és fenntartható megoldást kínálnak mindazoknak, akiknek egyformán fontos a repülőtér és a belváros közelsége. A rendkívül rugalmas helykialakíthatóság révén az irodakomplexum ideális a néhány száz négyzetméter területet kereső helyi kisvállalkozások és a több ezer négyzetméter helyigényű magyar vagy multinacionális nagyvállalatok számára egyaránt.”

 

Az osztrák Erste Bank csoport ingatlanfejlesztésre szakosodott vállalata, az Erste Group Immorent Kft. által fejlesztett Laurus Irodaházak komplexum a reptéri folyosón, a Határ úti közlekedési csomópontban helyezkedik el. A beruházás összesen 14.000 négyzetméternyi A-kategóriás irodát, 1.000 négyzetméter üzlethelyiséget, valamint nagyszámú mélygarázst és felszíni parkolóhelyeket is kínál leendő bérlőinek. A Laurus Irodaházak tömbjét három campus jellegű épület alkotja egy zárt pihenőkertet közrefogva, amely a környező zöld felületekkel együtt nyugodt munkakörnyezetet biztosít a bérlők számára.