A B&V Group belépett a HuGBC-be

A Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (Hungary Green Building Council, HuGBC) örömmel fogadta tagjai sorába a B&V Group-ot. A B&V Group részéről Szijártó Péter vezérigazgató-helyettes írta alá a csatlakozási dokumentumot.

Mint azt Szijártó Péter elmondta: „Cégcsoportunk két okból döntött az egyesülethez való csatlakozás mellett: egyrészről régóta foglalkoztat bennünket a környezetkímélő és megújuló energiák szélesebb körű felhasználásának kérdése. Másrészt ezen elméleti ismereteinknek komoly gyakorlati hasznát vesszük napi munkánk során, mivel a portfoliónk ingatlanjainak üzemeltetésénél a válság hatására a minőségi kritériumok mellett minden eddiginél fontosabb elvárás lett a költséghatékonyság is. Ennek megfelelően a meglévő ingatlanok felújítása során, illetve az újonnan épülő ingatlanoknál is igyekszünk figyelembe venni a környezethatékonyság alapelvét, melynek eredményeképpen jelentős üzemeltetési költségoptimalizálást tudunk elérni megbízóink és így végső soron bérlőink számára is.”
A Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete olyan a környezet iránt elkötelezett építészekből, belsőépítészekből, mérnökökből, kutatókból, gazdasági szakemberekből, az építésgazdaság különböző területein működő cégekből és szervezetekből egyesületi formában alakult non-profit, országos szakmai, társadalmi együttműködés, amely célként tűzte ki maga elé azt, hogy a szükséges piaci, oktatási és jogalkotási feltételek elősegítése révén hozzájáruljon a környezetileg felelős és egyben megtérülő építkezési gyakorlatok elterjedéséhez Magyarországon.
Dr. Reith András alelnök: „Egyesületünk küldetése a környezettudatos építési megoldások és technológiai ismeretek terjesztése, ezáltal a fenntartható fejlődés irányába történő átmenet előmozdítása. Szeretnénk, ha az innovatív, környezetbarát megoldások mind a lakosság, mind a szakmai és tudományos csoportok körében teret nyernének, továbbá az üzleti világból is kívánunk ösztönzést adni a környezettudatosság iránti társadalmi felelősségnek. Egyesületünk tagságon alapul, valamint céljaink elérése érdekében együttműködünk, állami-, felsőoktatási intézményekkel, környezetvédelmi-, szakmai- és más szervezetekkel, az ipari és kereskedelmi kamarákkal is.”
A HuGBC főbb tagjai és támogatói: FUTUREAL, SKANSKA, Elektro-Kamleithner, Mérték Építészeti Stúdió.