Ötmilliárdnyi kötvényt dob piacra a Trans-Sped

Ötmilliárd forint értékben bocsát ki kötvényt a Trans-Sped: a Kft. logisztikai szolgáltatóként elsőként vett részt az EULER HERMES nemzetközi minősítésben, hogy az MNB által meghirdetett Növekedési Kötvényprogram keretében lép a kötvénypiacra. Raktárberuházások jöhetnek Debrecenben, Körösladányban, Tatabányán és Budapesten is.

A kötvénykibocsátás is a Trans-Sped hosszú távú stratégiájának része – derül ki a cég tájékoztatásából (képünkön a családi tulajdonú vállalat vezetése).

A vállalatcsoport idén január 1-jei cégátalakulásával egy időben ugyanis megduplázta jegyzett tőkéjét, majd nemzetközi környezetben is hitelt érdemlően bizonyította stabil működését, ezzel pedig lehetőséget kapott arra, hogy részt vegyen a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramjában.

A tisztán magyar tulajdonban lévő logisztikai cég sikeresen szerepelt az EULER HERMES független, nemzetközi hitelminősítő által végzett külső átvilágításon. Itt B+ minősítést kapott, tehát igazoltan és nemzetközi környezetben is hitelt érdemlően bizonyította a stabil és transzparens működését. Ezáltal részt vehetett a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramjában is.

“A cégcsoportunk fejlődése mérföldkőhöz érkezett. Az idén 30 éves Trans-Sped Kft. három fős vállalkozásból ma már csaknem 800 kollégának stabilan munkát adó nagyvállalatként arra az érettségi szintre ért, hogy kötvényt bocsáthasson ki 5 milliárd forint értékben. Ez nem csupán forrásbevonás, hanem egy olyan elköteleződés a részünkről, amellyel hosszú távon vállaljuk a Trans-Sped Kft. transzparens üzleti működését, ezzel a jelenlegi és jövőbeni partnereink számára is bizalmat és átláthatóságot biztosítva” – nyilatkozta Fülöp Szabolcs, a vállalat ügyvezetője.

A Trans-Sped mint komplex logisztikai szolgáltató meghatározó szerepet tölt be a magyar logisztikai piacon. Az egyetlen olyan tisztán magyar magántulajdonú vállalat, amely be tudott kerülni Magyarország 10 legnagyobb logisztikai szolgáltatója közé. Ezzel a lépéssel egy új növekedési pályára kerülhet a cégcsoport.

Az ügyvezető kiemelte: a kötvények kibocsátásának egyik fő célja a Trans-Sped jövőbeni beruházásaihoz szükséges források biztosítása, illetve a Trans-Sped tőkestruktúrájának optimalizálása és hosszú távon is fenntartható, biztonságos és diverzifikált finanszírozási struktúra működtetése.

Eszerint a vállalatcsoport rövid távú tervei között szerepel a banki hitelállományának csökkentése, amely enyhíti egy esetleges gazdasági sokknak a vállalatra gyakorolt negatív hatásait és a hitelkamatok változásából fakadó kockázatokat.

Emellett a logisztikai szolgáltatónak Debrecenben, Körösladányban, Tatabányán és Budapesten is több beruházása van tervezési szakaszban.
 
A vállalatcsoport mára 200.000 m2-es raktárkapacitással gazdálkodik és 250 közúti gépjárművel rendelkezik, a 2019-es várható nettó árbevétele pedig meghaladja a 21,5 milliárd forintot, amely az előző évhez képest 6%-os növekedést jelent.

A raktárkapacitás folyamatos bővítése mellett szervezetfejlesztésbe és informatikai beruházásokba is fektet a cég. A saját fejlesztésű szakmai szoftver és az új vállalatirányítási rendszer bevezetése nagyban hozzájárul a működési hatékonyságuk növeléséhez, mely kulcsfontosságú lesz az elkövetkezendő évek sikereihez.