Irodaházat épít az Atenor az egykori kenyérgyár helyén

A belga Atenor elindítja legújabb budapesti projektjét, a VIII. kerületi Aréna Business Campus-t. A brüsszeli tőzsdén jegyzett ingatlanfejlesztő tavaly szeptemberben vásárolta meg a Hungária körút 30. szám alatti, 19.0000 m2-es telket, (a volt kenyérgyár helyét) amelyre “A+” kategóriás, környezettudatos megoldásokat kínáló, kimagasló színvonalú, közel 72,000 m2-es irodakomplexumot épít.

Az Atenor 2008 óta van jelen Budapest irodapiacán. Első projektjénél, a Váci Greens-nél mind a 4 elkészült épületet eladták és bérbe adták.

“A Váci Greens D épületénél 2017 márciusában indult a szerkezetépítés és 10 hónappal később, 2018 január végén az épület már fogadta az első bérlőt. Az elmúlt évek gyakorlata szerint Atenor három hónap alatt fejezte be a bérlői kiépítések kivitelezését, ami az mai építési piacon markáns előnynek számít.” – fogalmaz Borbély Zoltán, az Atenor Hungary Country Directora.

„Az új fejlesztésünkkel, az Aréna Business Campussal tovább erősítjük magyarországi jelenlétünket. A Hungária körúton elindított projektünk 4 irodaépületből áll majd, kimagasló jelentőségű és arányú zöldfelületekkel.” – tette hozzá Borbély Zoltán.

Az Aréna Business Campus elhelyezkedése kiváló, az ingatlan 3 perc sétatávolságra található a Stadionok metrómegállótól. Az ingatlan az Aréna Mall Bevásárlóközpont közelében helyezkedik el, továbbá az új iroda campusban a házon belüli szolgáltatások köre, a közösségi, rekreációs terek meghatározó szerepet fognak betölteni. „Az Atenor a kezdetektől fogva olyan ingatlanok fejlesztésén dolgozik, melyek növelik a városok vonzerejét. A Hungária körútra is olyan irodakomplexumot valósítunk meg, amely a mai kor lakóinak, felhasználóinak, valamint a jövő generációjának igényeire és vágyaira hangolódik. Nemzetközi szakértelmünk és tapasztalatunk lehetővé teszi, hogy épületeinket a hatóságokkal szorosan együttműködve, a környezettel és a lakossággal szimbiózist teremtve, hozzuk létre” – mutat rá Borbély Zoltán.