A CA Immo eladta a Canada Square irodaházat

A CA Immo folytatja a nem alapvető ingatlanvagyonának értékesítését az 5000 négyzetméteres, budapesti Canada Square irodaház sikeres adásvételi szerződésének aláírásával. A vevő a magyar Investum Kft. Az vételár az irodaház 2020. december 31-i könyv szerinti értékéhez képest 28%-os felárat tartalmaz.

„Ezzel a nyereséges tranzakcióval folytatjuk stratégiai tőkerotációs programunkat, amelynek keretében olyan eszközök nyereséges eladására törekszünk, amelyek stratégiailag nem illeszkednek hosszú távon a portfóliónkba. Elsődleges célunk, hogy a nagy, modern irodaingatlanokra összpontosítsunk még inkább, amelyek a legfontosabb városainkban, elsőrangú lokációkban találhatók, ezáltal fenntarthatóan javíthatjuk portfóliónk minőségét és a menedzsment hatékonyságát. Az eladásokból származó bevételt értéknövelő beruházásokba forgatjuk vissza, központi, prémium irodaingatlanokba, beleértve az első osztályú németországi fejlesztéseinket, valamint újabb ingatlanok vásárlását.”- nyilatkozta a Canada Square eladása kapcsán Keegan Viscius, a CA Immo befektetési igazgatója.

„Az irodaház eladásával Budapest központjában található, nagyobb, modern, A-kategóriás irodaházakra összpontosítunk. A Canada Square könyv szerinti értékéhez képest jelentős felárral történt értékesítés alátámasztja értékbecslésünket a továbbra is bizonytalan piaci környezetben. Szeretnénk köszönetet mondani az Investum csapatának a hatékony és kellemes együttműködésért.” – tette hozzá Hedwig Höfler, az CA Immo osztrák és kelet-közép-európai régióért felelős befektetési vezetője.

A Canada Square 5000 négyzetméteres, kis alapterületű irodaház, amely a bel-budai alpiacon található. A 2004-ben épült ingatlan teljesen bérbeadott.