A BMW első csapata már költözik is Debrecenbe

A BMW autógyártó várva-várt debreceni gyárát ugyan még nem kezdték el építeni, de a legendás bajor gyártó a város irodapiacát már fel is pezsdítette. A látványos Forest Offices Debrecen irodaház ad majd otthont a BMW első debreceni munkatársainak, akik a beruházást a helyszínen készítik elő és menedzselik. Végre az A kategóriás irodapiac nem csak Budapestről szól.

Amint azt Papp László, a város polgármestere bejelentette a BMW mellett az egyik hatalmas, részben magyar gyökerű, de amerikai nagyvállalat az EPAM Systems is a bérlők közt lesz. Ez utóbbi vállalat a világ vezető outsourcing szoftverfejlesztő cégeinek egyike, tőzsdei vállalat Amerikában, és a leggyorsabban fejlődő technológiai cégek közt van. Elsősorban a pénzügyi szolgáltatásokban, az utazásban és vendéglátóiparban, a kiskereskedelemben, a médiában és szórakoztatásban, valamint az egészségügyben lehet találkozni a cég által fejlesztett digitális megoldásokkal.

A polgármester egyébként biztos abban, hogy a Forest Offices Debrecen irodaház két éven belül teljes kapacitással működik majd. Egyébiránt a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. és a Hunép Zrt. közös beruházásában adták át nemrég – az Új Főnix Terv részeként – Kelet-Magyarország legnagyobb A kategóriás, LEED Gold minősítésű irodaházát az ismert Főnix Csarnok mellett. A három szárnyból álló, látványos irodakomplexum összesen 22 ezer négyzetméternyi, flexibilisen osztható irodaterületén összesen 2500-an dolgozhatnak majd.