Magyarok újítják fel ezt a brit épületet!

A magyar érdekeltségű Cordia leánycége, a Cordia Blackswan Angliában ezt a különleges brit műemléképület éleszti újjá.

A Cordia Blackswan új ingatlan megvásárlását és átépítését jelentette be: az épület angliai Birmingham központjában található. A különleges történelmi épület, melyben korábban a Lloyds bank működött, hamarosan a vállalat Egyesült Királyság-béli központjának, és egy modern közösségi irodának is otthont ad majd.

A Cordia Blackswan az angliai Birmingham központjában található, közel 1400 négyzetméteres komplexumban hat prémium irodát alakít ki, a bank korábbi központi csarnokából pedig közösségi munkatér lesz. De nem csak ez a rész tiszteleg majd a viktoriánus épület egykori funkciója előtt: a fejlesztő a régi páncéltermet is megtartja, és a dizájnelemmé alakítja. A vállalat víziója, hogy miközben egy mai kor követelményeinek tökéletesen megfelelő, innovatív irodaházat alakít ki, a műemlék banképület régi fényét is visszaállítja.

A Blackswan Property több mint tíz éve foglalkozik lakóingatlan-fókuszú, vegyes használatú fejlesztésekkel Anglia West Midlands régiójában. A céget a Cordia International Zrt. 2020-ban vásárolta meg nemzetközi expanziós stratégiájának részeként.

A Cordia Blackswan-ról

Ambiciózus, birminghami székhelyű ingatlanvállalkozásként a Cordia Blackswan olyan városfejlesztő cég, ahol az innovatív tervezési gyakorlatokat ötvözik a méret és az ismertség előnyeivel azért, hogy egyedi épületeket és tereket hozzanak létre Birminghamben és környékén. A Cordia projektportfóliója potenciálisan 1800 otthont és közel 33,5 ezer négyzetméter kereskedelmi területet ölel fel a West Midlands területén, és régiószerte aktívan keres új telkeket.

A Cordiáról

A Cordia a közép- és kelet-európai régióban az egyik legnagyobb lakóingatlan-fejlesztő és befektető vállalatcsoport, amely erős, jól ismert márkával és jelenléttel rendelkezik Magyarország, Lengyelország és Románia újlakás-kínálati piacainak közép- és felső közép szegmensében, továbbá két pilotprojekttel Spanyolországban is jelen van. A Cordia a közelmúltban megvásárolta a brit Blackswan Property ingatlanfejlesztő társaságot, a varsói tőzsdén jegyzett Polnord SA lengyel lakóingatlanfejlesztő vállalat közel 93%-át, valamint a német bérlakás- és városrehabilitációs piacon aktív Argo Poperties NV holland társaság 18%-át. Ezen tranzakciókat részben az MNB Növekedési Kötvényprogramja (NKP) keretében kibocsátott kötvények révén finanszírozta a vállalat.