A Futureal és az Immoeast bevásárló- és szórakoztató központot fejleszt Nagybányán

Bukarest, 2007. május 24.: A nemzetközi ingatlanfejlesztéssel foglalkozó FUTUREAL CSOPORT és Közép-Kelet Európa vezető ingatlanbefektetési alapja, az IMMOEAST AG közös vállalkozás keretében bevásárló- és szórakoztató központ fejlesztéséhez kezdett a romániai Nagybányán.

A GOLD PLAZA néven futó kereskedelmi projekt célja, hogy a máramarosi térség vezető kereskedelmi fejlesztésévé váljon, a mintegy 43,000 m2 bérleti terület biztosításával. A beruházás összértéke meghaladja a 97 millió EUR-t.
A bevásárlóközpont vonzáskörzetében mintegy 450,000 lakos él és a Gold Plazanak köszönhetően, számos nemzetközi divatmárka megjelenése várható a térségben, ami élénkítő hatással lesz a város életére. A beruházás várhatóan 2008 végére készül el.

A Gold Plaza kiváló helyen, Nagybánya központjának északnyugati részén a város legdinamikusabban fejlődő negyedében helyezkedik el, egy ugrásra az Egyetemtől, egy sűrűn lakott elsődleges vonzáskörzet közvetlen közelében. A Gold Plaza közlekedési szempontból is kiemelkedő adottságokkal rendelkezik, könnyen megközelíthető, hiszen Nagybánya három főútvonala veszi közre és a központtól közvetlenül 8 buszjárat is biztosítja az utasok szállítását.

„Baia Mare egy rendkívűl dinamikus város mely határozott elképzelésekkel és tervekkel rendelkezik a folyamatos fejlődés biztosítására és melynek elsődleges célja a fejlesztések támogatása és bátorítása” – nyilatkozta Dr.ing. Cristian G. Anghel, Baia Mare polgármestere.

Az Immoeast AG a fejlesztésben nem csak befektetési partnerként vesz részt, az ingatlanbefektetési alap egyben a projekt végső tulajdonosa is lesz. Így a Gold Plaza részévé válik a legnagyobb romániai bevásárlóközpont portfóliónak, amely magában foglalja a vezető bevásárlóközpontokat Brassóban, Kolozsváron, Constanzában, Crajovában, Galat-ban és Pitesti-ben.

A projekt üzlethelyiségeinek bérbeadását a Colliers International, mint kizárólagosan megbízott ügynökség végzi. “A városban a lehető legjobb elhelyezkedés, a megközelíthetőség, a jól láthatóság, valamint a fejlesztők kiterjedt kereskedelmi gyakorlata, a részletekbe menő igényesség és a magas minőségi színvonal a garancia a vezető kereskedelmi szerepre Nagybányán.” – nyilatkozta Monica Barbu a Colliers kiskereskedelmi divízójának igazgatója, a jövőbeli bevásárlóközpont kapcsán.