Újabb ingatlan panama a f?városban

Az Oktogon tér 4. számú házából sikerült egy 573 négyzetméteres önkormányzati ingatlant kijátszania a szocialista többség? testületnek ? tájékoztatta a sajtót Illés Zoltán csütörtök délután. A fideszes politikus rámutatott arra is, hogy nem ez az els? eset a környéken, hiszen az elmúlt id?ben az Andrássy úti palota és a Király utca 40. szám alatti ház is hasonló sorsa jutott.

Alig 16 nap alatt szerzett tulajdonjogot egy 573 négyzetméteres önkormányzati ingatlan felett, 240 ezer forintos négyzetméterárért – ez töredéke a valódi értékének – a GIMAGI Kft., mely egyébként cipő és ruhakereskedelemmel foglalkozik ? közölte Illés Zoltán, helyszíni sajtótájékoztatóján. A fideszes képviselő rámutatott, az Andrássy úti palota és a Király utca 40. után ez harmadik eset, az Oktogon tér 4. szám alatt található ingatlan, melyet gyanús körülmények között cseréltek gazdát. A részletekről szólva elmondta, a GIMAGI Kft. néhány nap alatt bérlővé, majd két hét múlva tulajdonossá vált az ingatlannak. A cég pusztán stróman az ügyletben, az a legfőbb kérdés, hogy ki adta az értékbecslőnek a megbízást ? fogalmazta meg kérdését Illés Zoltán, arra emlékeztetve, hogy nem az első eset, hogy a helyhatóság saját érdekeivel ellentétesen dönt. Kitért arra is, hogy az ellenzék tiltakozása ellenére, Kékesi Tibor MSZP-s országgyűlési képviselő-jelölt támogató szavazata mellett a rohamtempóban készített előterjesztést az Oktogon tér 4. számú ingatlana esetében a szocialista frakció néhány szabad demokrata politikus támogató voksával elfogadta.

Illés Zoltán a tájékoztató után kísérletet tett a GIMAGI Kft. postaládájának megkeresésére. Azonban a próbálkozás nem járt sikerrel, ugyanis a keresett cég neve egyik ládán sem szerepelt. Ezzel kapcsolatban Illés megjegyezte: ez is a spekulációs szándékot bizonyítja. A sajtótájékoztatón demonstratív módon megjelent Dr. Bicsak Ágnes, a Miép-Jobbik képviselője és Dr. Rabin László, az SZDSZ kerületi alpolgármestere is.