Zenekar a háztetőn: the Grenma

A RiverPark irodaház biztosított nem mindennapi helyszínt a theGrenma zenekar legújabb klipjének forgatásához. A softcore punk ifjú hazai helytartói az épület tetőteraszán csaphattak a húrok közé. Az augusztusi naplemente fényeiben fürdő pesti és budai panorámát „Új hős” című számuk klipjében láthatjuk viszont.

A theGrenma együttest valamivel több mint hat éve hozta létre Arany Dóri, Botlik Mátyás és Szalay Csongor. Azóta változatlan felállásban több mint 200 koncertet adtak, és úton vannak negyedik albumuk megjelentetése felé. Élénk és lelkes online közösség veszi őket körül, honlapjukról ingyenesen letölthető második lemezükre több mint 30 ezren voltak kíváncsiak. A trió zenéjét softcore punknak, punk-rocknak szokták nevezni. A műfaj hangzásának átütő erejét péntek este a Petőfi híd pesti hídfőjénél sétálók is megtapasztalhatták.

A RiverPark irodaház tetőterasza egy délutánra ugyanis forgatási helyszínné változott át. Az irodaház komplexum a korábban MOL székházként ismert K30 épület és a szomszédságában lévő modern, új épület egybeépülésével született újjá 2008-ban. A Közraktár út 30. 1920-ban Györgyi Dénes tervei nyomán épült. A fejlesztő IVG nemcsak a magas színvonalú irodai környezet kialakításáról gondoskodott, de a patinás homlokzat megőrzéséről is. A régi épületfél tetőteraszáról ma elénk táruló látvány páratlan: a körpanorámának része a széles dunai látkép, valamint a budai hegyek és a pesti oldal színes cserepekkel fedett tetőinek látványa is. A klip alkotói – Lengyel Andor rendező és Temesi Ádám operatőr – ezt a különleges adottságot használták fel, amikor az „Új hős” című szám felvételéhez a theGrenma zenekart a nyüzsgő metropolisz fölé, a város tetejére helyezték. A filmet gazdagították a napnyugta utáni „mágikus óra” felvételei is, amikor még világos van, de semmilyen árnyék nem mutatkozik. A klip szeptember elejétől lesz látható az együttes honlapján.