Megújult a harkányi fürdő

Az elmúlt hetekben a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő nagymedencéjének gépészeti tere teljes mértékben megújult. A medencét kiszolgáló berendezések egy teljesen új, modern gépészeti teret kaptak, köszönhetően a Leier által kínált, Magyarországon szinte egyedülálló technológiának: a cég méretre gyártott, kéregfal elemei, monolit vasbeton szerkezetként töltik be a funkciójukat.

Egyszerű, gyors, minőségi és precíz eredményt hoz – ezekkel az előnyökkel rendelkeznek a Leier méretre gyártott, kéregfal-elemei, – ezt vették figyelembe a gépészeti tér kialakításakor a szakemberek és az építtetők is. Az 5,65 méter hosszú, 3,5 méter széles és 2,40 m magas medence gépészeti tere négy körítőfalat és két belső elválasztófalat kapott, három nagyobb összefüggő teret kialakítva ezzel. A hat darab falat és a födémet mindössze három óra alatt rakták össze a Leier és a társuló kivitelező cég szakemberei – utóbbiak egyébként először dolgoztak ezzel a technológiával és meglepődtek annak az egyszerűségén és gyorsaságán.

 

„Fél nap sem kellett, és készen lett a több mint 40 négyzetméternyi, komplett vasbeton fal. A kivitelező cégnek annyira megtetszettek a Leier kéregfalai és a technológia hatékonysága, hogy rögtön árajánlatot is kértek tőlünk két darab liftakna megvalósítására, amelyeket szintén a gyógyfürdő területén készítünk majd el a közeljövőben, kivitelezésük három napig fog tartani.” – mondta el a Leier projekt menedzsere, Prém Szabolcs. „A Leier kéregfal elemek két, 5-6 cm vastag, vasalt külső zsalurétegből állnak, amelyeket térrácsvasalatok kötnek össze egymással. A kéregfal külső síkjainak távolsága a kívánt falvastagságtól függően különböző lehet, a fal a végleges állapotot és szilárdságot a két zsaluréteg közötti üreg helyszíni kibetonozása, illetve a beton teljes megszilárdulása után éri el. Ezeket az egyedi tervezésű vasbeton építőelemeket a cégcsoport jánossomorjai üzemében gyártjuk.” – tette hozzá a szakértő.

 

A Leier vasbetonelemek felhasználásával – a már felsorolt termékelőnyök miatt – a létesítmények gyorsabb átadása, a korábban megkezdett működtetése és az ezzel járó bevételek miatti profit az építkezéseket sokkal gazdaságosabbá teszi.