Az Infopark E épülete megkapta a U.S. Green Building Council által kiadott LEED® Silver minősítést

Az Infopark E épülete az első megvalósult épület Magyarországon, amely LEED minősítést nyert el. A LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) egy világszerte elismert független minősítő rendszer, mely az épületek környezettudatosságát, fenntarthatóságát vizsgálja, célja magas színvonalú “zöld” épületek nemzetközi szintű minősítése

A minősítés során olyan szempontokat vizsgálnak, mint a környezeti szempontból fenntartható elhelyezkedés, a hatékony víz- és energiagazdálkodás, az anyaghasználat, a belső környezet minősége (pl.: levegőminőség).

„Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a mi fejlesztésünk az első megvalósult épület Magyarországon, mely LEED minősítést nyert el. – mondta Kay-Uwe Blandow, az Infoparkot (B, C, D, E, I és G épületek) fejlesztő IVG Hungary Kft. ügyvezető igazgatója – Már az irodapark megálmodásakor és a fejlesztés megkezdésekor is nagy hangsúlyt fektettünk a fenntarthatóságra és a környezettudatosságra, melynek leglátványosabb példája az 50 százalék zöldfelület arány az irodaparkban. Az E épület tervezésekor külön figyelmet fordítottunk a környezettudatos szempontok megvalósítására, mely kiemeli az irodaházat a jelenlegi nagy kínálatból. Energetikai szempontból „A” minősítésű tanúsítvánnyal rendelkezik az épület, ami 30%-al kisebb fajlagos energiafogyasztást jelent, mint a jelenlegi magyar szabályozásban megengedhető érték, így az E épület éves szinten mintegy 130 tonnával kevesebb széndioxiddal terheli a környezetet.”

Az IVG az Infopark utolsó fejlesztési fázisaként adta át az E jelű irodaházat. Az épület 17.000 m2-en kínál az IVG-től megszokott kiemelkedő minőségű irodaterületet csodálatos dunai panorámával, ill. a központi parkra néző ablakokkal. A presztízs értékű munkakörülmények már számos neves bérlőt vonzottak ide, úgy mint a Lufthansa Systems, a Kraft Foods, valamint az első magyarországi székhelyű EU szervezet, az Európai Innovációs és Technológiai Intézetnek (EIT) is. Mindemellett az IVG Hungary Kft. is a E épületet választotta székhelyéül.

Az amerikai U.S. Green Building Council (USGBC) 1998 óta foglalkozik épületek környezettudatos minősítésével.  Magyarországon ez idáig még egyetlen megvalósult épület sem nyerte el a LEED minősítést, így az Infopark E épülete – hasonlóan az Infopark Budapest koncepciójához – úttörőnek számít. LEED minősítést több kategóriában lehet szerezni, többek között elnyerheti családi ház, iskola, kereskedelmi ingatlan, vagy annak belső kialakítása. Az E épület a 2009-ben szigorított LEED v3 minősítést szerezte meg.

Az IVG Immobilien AG Európa egyik legnagyobb ingatlanvállalata. A cég 22,1 milliárd euró értékű vagyont kezel, és kb. 600 dolgozójával 18 kiemelt német és európai nagyvárosban van jelen. Helyi képviseleteinek hálózata révén az IVG többek között 4,3 milliárd euró piaci értékű saját ingatlant kezel. Észak-Németországban az IVG föld alatti olaj- és gáztároló kavernákat épít és üzemeltet. Az ingatlanalapok szegmensben az IVG vezető az intézményi befektetők számára kínált speciális ingatlanalapok terén. A magánbefektetők számára szolgáló zártvégű alapokkal együtt az IVG összesen 15,5 milliárd euró értékű ingatlanalapot és megbízást kezel.
Az IVG asset management üzletága 9 országban 16 leányvállalattal van jelen. Az üzletág jelenleg összesen kb. 750 ingatlant kezel nemzetközi szinten, 6 millió m2 bérelhető területtel, 16 milliárd euró értékben.