Eger, Pécs, Paks és Budapest: az év legnagyobb logisztikai üzlete

Lezárta az M7 Central European Real Estate Fund I Magyarországon található öt logisztikai parkból álló portfóliójának értékesítését. Ezzel a legnagyobb magyarországi logisztikai tranzakció jött létre 2019-ben a GLA (bruttó bérbeadható terület) alapján számítva.

Az összességében 84 000 négyzetméter alapterületű ingatlanportfóliót – amely három Budapest környéki, egy egri és egy pécsi ingatlanból áll – 2016-ban és 2017-ben alakította ki az M7 Central European Real Estate Fund I három különböző tranzakció során.

Az alap közel 4,6 millió eurós célzott ráfordítással és új marketingstratégiával növelte és optimalizálta a kiadott területek mértékét.

A portfólió átlagos bérbeadottsága az akvizíció idején mért 63%-ról 94%-ra nőtt, míg a teljes bérleti díjból származó bevétel 60%-kal emelkedett.

Emellett egy teljesen külön tranzakció keretében az alap a Pakson található 2614 négyzetméter alapterületű kiskereskedelmi központot, az Atom Center-t is értékesítette. Az M7 képviseletét a Colliers látta el.