Central Home: a pesti belvárosi ingatlanok még hónapokig bajban lesznek

A járványügyi korlátozások fennmaradása okán 2021-ben elmaradhat az év elejére jellemző fellendülés a belvárosi ingatlanpiacon Budapesten – idézi a Central Home közleményét az MTI.

Az ingatlanközvetítő Central Home közlése szerint a 2021-es év első negyedévét mindnképpen a kivárás fogja meghatározni, hiszen az eladók legfeljebb 10 százalékot engednek az árakból, a vevők viszont jelentősebb csökkenést remélnek.

A Central Home közleményében a közvetítő cég szakértői hozzátették: a belvárosi ingatlanpiac jellemzően a befektetők célpontja, ám ők a mostani helyzetben kimaradnak a vásárlásokból.

A Central Home ezzel magyarázza, hogy az eladások a város közepén érezhetően nagyobb mértékben csökkentek, mint más kerületekben. Az árak eddig azért sem esnek, mert a hitelmoratóriumnak köszönhetően nincsenek sürgősen, kényszerűen eladó ingatlanok a be nem dőlt hitelek okán.

A közlemény szerint a piac lassú mozgása a belvárosi szálláskiadók kilátásait is meghatározza. A korlátozások mérséklésével ugyanakkor – mint írták – gyorsan fellendülhet az idegenforgalom, a vendégek pedig biztonságosabbnak érzik majd a kisebb szálláshelyeket.

A Central Home szerint nyáron a lakáskiadók forgalma a korábbi éveknek a 60-70 százalékát érheti el Budapest belvárosában.

(Forrás: MTI)