Közel 60 millió forintos beruházás

A közlekedési hatóságokkal történt több éves egyeztetés után készült el az Üllői út – Nagykörút csomópontjának akadálymentesítése. A teljes kiépítését költségét a Corvin Sétány fejlesztője, a Futureal Csoport és a Corvin Bevásárlóközpontot üzemeltető Ségécé Magyarország Kft. közösen vállalta.

„Fontos az itt élők és a kerületbe látogatók kényelme, ezért nagyon örülök, hogy egy újabb gyalogátkelőhelyet adhatunk át Józsefvárosban. Az akadálymentesítés azért is lényeges, mert sok idős ember él a VIII. kerületben és nekik nehézséget okoz lemenni egy aluljáróba.”– emelte ki dr. Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere.

Az Üllői út és a Nagykörút Budapest egyik legnagyobb átszálló csomópontja. A Corvin Sétány fejlesztésből adódóan a gyalogos forgalom nagymértékű növekedése várható ezen a területen az elkövetkező években. Ezt a megnövekedett gyalogos forgalmat teszi könnyebbé ez az akadálymentesítés. Az átalakítás a környéken élő mozgássérültek, idősek, gyerekes szülők számára is könnyű átkelést biztosít ezen a forgalmas csomóponton.

A beruházás értéke közel 60 millió forint. A felszíni gyalogos átkelőhelyek kialakítása magántőkéből biztosítja annak a fővárosi programnak az első elemét, amely szerint a nagy csomópontokat akadály mentesíteni kell a fővárosban.

Józsefváros hatékonyabb közlekedési rendjének kialakítása során már korábban megépült az Üllői útról József körútra történő balra kanyarodási lehetőség. Ez a csomópont-fejlesztés jelentősen leegyszerűsítette a József körút elérését a Belváros felől. Átadásra került a Futó utca – Üllői úti balkanyar is, valamint megújult a Práter utca is.
A változások jelentősen javítják a környék forgalmi rendjét, hiszen rugalmasabbá, gyorsabbá teszi mind a gyalogosok, mind az autósok közlekedését a Józsefvárosban.

„Fontos feladatunknak tartjuk, hogy az általunk kitűzött életminőség kialakítását ne csak a Sétány területére összpontosítsuk, hanem lehetőségeinkhez mérten kiterjesszük a környező területekre is. Így az Üllői út élhetővé tétele, a járdafelületek humanizálása, zöldítése, esetlegesen kerékpár útvonalak létesítése is témája azon tanulmányterveknek, amelyeken a tervezőkkel most együtt dolgozunk.


Szándékunkban áll a József körúti aluljáró felújítása is, mely jelenleg egyeztetési folyamatban van.” – mondta Futó Gábor, a Futureal Csoport vezérigazgatója.

A közlekedésbiztonsági fejlesztéssel párhuzamosan megújul a Corvin köz is, új térburkolat kap a terület, a Corvin Sétány különleges kapuja is itt kerül hamarosan elhelyezésre. A közterület megújításán túl a környező társasházak homlokzat felújítása is hamarosan kezdetét veszi.