Többszörösen díjazták az IVG fejlesztéseit

Az év végén több az IVG Hungary Kft által fejlesztett „A” kategóriás irodaház is hazai és nemzetközi szakmai elismerésekben részesült. Az Infopark E épülete és a RiverPark is díjat kapott.

Építőipari Nívódíj: RiverPark

 

Az Építőipari Mesterdíj Alapítvány novemberben Építőipari Nívódíjjal tüntette ki a RiverPark irodaházat, az “A” kategóriás komplexum az irodaépület kategóriában vívta ki a szakmai zsűri elismerését. Az Építőipari Mesterdíj Alapítvány célja az építésben példaértékű minőség elismerése és ezzel a színvonalas, megbízható munkát végző vállalkozók szakmai jó hírének megerősítése. A bírálat során a zsűri figyelme ezért kiterjed a kivitelezés minőségére, a funkciónak megfelelő megoldásokra, a kedvező üzemeltethetőségre, a környezetbe illeszkedésre, valamint az épületet létrehozók közötti együttműködésre.

 

A RiverPark irodaház esetében az egykori Hangya szövetkezeti székház felújítása közös koncepciót kívánt a szomszédos telekre tervezett új irodaházzal. A kivitelezés során fontos szerepet játszott a műemlékvédelem alatt álló irodaépület alapvető elemeinek, például a patinás homlokzat vagy a régi elnöki iroda megóvása. Emellett elsőrendű szempont volt a magas színvonalú irodai környezet és munkakörülmények kialakítása. A tervezési és kivitelezési munkák ideje alatt ezért szakértőkből álló csapat felelt a minőségi követelmények betartatása mellett a környezetbarát és energiatakarékos megoldások kiválasztásáért is.

 

CEE Green Buildings Award: Infopark E

 

Az IVG Hungary Kft. legfrissebb fejlesztése, az Infopark E épülete újabb nemzetközi elismerésben részesült. Legújabb kitüntetését a Green Building Association for Central and Eastern Europe (CEE GBC) ítélte oda az irodaháznak, a LEED minősített épületek kategóriájában regionális szinten is elismerve a környezettudatos fejlesztés értékét.

A CEE Green Building Awards olyan már lezárult, jelenleg zajló vagy jövőbeli projekteket értékel, amelyek a fenntartható fejlesztésnek kötelezték el magukat. A régió azon projektjeit emeli ki, amelyek már elnyerték valamelyik elismert zöld minősítés fokozatát. Az E épület Magyarországon idén tavasszal elsőként szerezte meg a LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) minősítésének Silver fokozatát.