CA Immo: 2011. január 1-jén befejeződött az Europolis AG felvásárlása

A CA Immo ma bejelentette, hogy lezárta az Europolis AG felvásárlását, amivel jelentősen erősíti jelenlétét a közép-kelet-európai és dél-kelet-európai térségben. A két ingatlanbefektetési cég egyesülésével a régió egyik legnagyobb társasága jön létre, amely Magyarországon közel 400 millió eurónyi ingatlanvagyonnal rendelkezik. Az egyesült társaság magyarországi ügyvezetője Gulyás Ede.

A körülbelül 1,5 milliárd euró értékű ingatlanvagyonnal rendelkező ingatlancég, az Europolis 1990 óta tevékenykedik a KKE/DKE régióban. 2011. január 1-jei hatállyal az Europolis a Közép-Európában működő CA Immo Csoport részévé vált. Magyarország több éve a Csoport egyik elsődleges piacának számít. Az Europolist is figyelembe véve, a CA Immo Csoport magyarországi ingatlanvagyona 400 millió euró környékére tehető. Ez a magyar vagyon hosszú távon is a portfolió része marad, esetleg tovább bővül. Az Europolis és a CA Immo kelet-európai regionális irodái 2011 áprilisáig összevonásra kerülnek, így ettől a ponttól a régióban a Csoport minden üzleti tevékenysége a CA Immo márkanév alatt folyik majd. A CA Immo Real Estate Management Hungary az a helyi leányvállalat, amely 2011 áprilisától a magas nívójú (kilenc irodai ingatlanból, két budapesti logisztikai parkból és egy szakosodott győri kiskereskedelmi központból álló) magyarországi eszközállomány felügyeletének felelőse lesz. Az újonnan létrehozott leányvállalat égisze alatt egyesül az Europolis Real Estate Asset Management GmbH (EREAM) és a Casa Property Kft. szakértelme, mely utóbbi sok éven át sikeresen tevékenykedett az ingatlankezelés területén. Az újonnan létrehozott vállalat élén Gulyás Ede áll majd.

Dr. Bruno Ettenauer, a CA Immo vezérigazgatója szerint: „Az Europolis felvásárlása lehetővé teszi számunkra, hogy megszilárdítsuk pozíciónkat Közép-Európa egyik vezető ingatlancégeként, és hosszú távon emeljük presztízsünket a kulcsfontosságú magyar piacon.”


Gulyás Ede, a CA Immo Real Estate Management Hungary vezetője a következőket mondja: „Az EREAM és a Casa Property összeolvadásával egy zászló alá csoportosítjuk szakértelmünket annak érdekében, hogy a jövőben még fontosabb szereplővé váljunk a magyar piacon. Ez a szinergia előnyökkel jár mind vállalatunk, mind ingatlanjaink bérlői számára. Az a legjobb módja számunkra, hogy erősítsük jelenlétünket a magyar piacon, ha egy pénzügyileg stabil, nemzetközi csoport tagjai vagyunk.”

CA Immo