Az Ericsson megújította szerződését és terjeszkedik a Science Parkban

Az Ericsson Magyarország megújította szerződését és növelte területeit a Science Park irodaházban, így 14,500 m²-t foglal el. Idén eddig ez a legnagyobb nem banki bérleti tranzakció Budapesten.

Az Ericsson Magyarország az egyik legnagyobb telekommunikációs és IT kutató, szoftver és hardver fejlesztő cég az országban. 2010-ben a cég kutatás és fejlesztés elhivatottságát  további munkaerővel erősítette, így több, mint 1000 főt foglalkoztat.  A Science Park 2002-es átadása óta a  nagyobb bérlőnek számítanak – az ingatlan fekvése és az egyetemekhez való közelsége döntő szerepet játszik abban, hogy továbbra is maradnak.

A King Sturge javaslatára és a tulajdonos, az Aviva támogatásával, az Ericsson ‘blend and extend’ megállapodást kötött a már meglévő területeikre, a továbbiakkat pedig ahogy felszabadulnak foglalják el, kifejezvén hosszú távű elkötelezettségüket ez épület felé.

Az Aviva nagyon elégedett az Ericsson döntésével, hiszen a verseny nagyon kiélezett volt tekintve a bérlő kilétét és a bérelni kívánt terület nagyságát is.

Nagyra értékeljük, hogy az Ericsson elkötelezettségét az épület felé és együttműködését velünk. – tette hozzá Ian Woodlock, az Aviva Fund Asset Managere.

A King Sturge felel számos Aviva Investors Central European Fund ingatlanjainak bérbeadásáért és üzemeltetéséért, melyek közül a Science Park kiemelt jelentőségű.