Összevont pályázatíró képzés

Az Új Széchenyi Terv 2011. évi meghirdetésével új támogatási alapelvek kerültek nevesítésre, amelyek többek között a pályázati rendszer egyszerűsítését tűzik ki célul. Ennek egyik fontos eleme, hogy a vállalkozások, illetve magánszemélyek saját erőből is elnyerjék a támogatásokat. Pályázatíró képzésünk új tematikájában mi is alkalmazkodunk ezekhez a változásokhoz, így 2011. júliusától egy rövidebb és így lényegesen olcsóbb kurzust tudunk meghirdetni.

Miben más a Mi tanfolyamunk?

Sokan teszik fel ezt a kérdést nekünk jelentkezés előtt: miért drágább, mennyivel tud többet …stb Ha a konzultációkat és a csoportmunkák óraszámát a kurzus óráihoz adjuk, közel 70 óra jön ki, melyet a kedvezményes (időben leadott jelentkezés esetén adott) tanfolyamdíjjal elosztva, óránként 2500.- Ft –ot kapunk. Ez összehasonlítva a konkurencia díjaival lényegesen alacsonyabb.

Tapasztalatunk és a „más” szervezőktől hozzánk betérő képzésben résztvevők véleménye alapján biztosan állítjuk, hogy a pályázatírást a téma összetettsége (pénzügy, projektmenedzsment, LKM, SWOT …stb) miatt, nem lehet pár napos kurzuson elsajátítani.

Referenciáink egyöntetűen igazolják, hogy jó úton haladunk. A nálunk végzett pályázatírók által elnyert milliárdok pedig számszerűsítik metódusunk sikerét.

Képzésünkön a pályázatkészítés menetét, módszertanát tanítjuk meg résztvevőinknek. Nagy hangsúlyt helyezünk a gyakorlatokra, számos példával, mintapályázattal, esettanulmánnyal segítjük a pályázatkészítés fortélyainak elsajátítását. A tematikát folyamatosan frissítjük, így ezen a képzésen már többek között az Új Széchenyi-terv irányelveit, útmutatásait, új lehetőségeit ismerik meg képzésben résztvevőink.

A tanfolyam vizsgával végződik, ahol a sikeresen vizsgázóknak „Pályázati Szakértő” ill. Minősített Pályázatíró tanúsítványt adunk, melyet a Miskolci Egyetem Vezetéstudományi Intézete Vizsgabizottsága ellenjegyez.

Tanfolyamunk minőségét jelzi, hogy Magyarországon ez az egyetlen Pályázatíró képzés, amely 2 akkreditációval egy regisztrációval rendelkezik: Miskolci Egyetem Vezet.tud. Intézet akkreditáció és Munkaügyi Központ regisztráció./ Továbbá ha fent a REFERENCIA menüpontra kattint és elolvassa volt képzésben résztvevőink ajánlását az Ön számára is egyértelművé válik, hogy ez az ország egyik legtöbbet ajánlott tanfolyama.
A képzés célja:

2011-ben induló új Széchenyi-terv pályázatainak elkészítésénél számos új tényezőt kell majd figyelembe venni. A beadott pályázatok útját figyelemmel fogják kísérni a végrehajtástól a pénzügyi elszámolásig. A minisztérium azt tervezi, hogy megszünteti a különböző közvetítői szervezeteket és egységes irányítás alá vonja a pályáztatást.

A válság hatásainak mérséklésére lényegesen nagyobb összegeket fordítanak majd a kis- és középvállalkozások támogatására, munkahelymegtartó és munkahelyteremtő beruházásokra.

Az új Széchenyi-terv az alábbi prioritásokra fókuszál:

1. A gazdasági növekedés támogatása, és a foglalkoztatás növelése
2. Az ellátásbiztonság növelése, forrásdiverzifikáció
3. Az importfüggőség csökkentése
4. A megújuló energia előállításának és felhasználásának kiemelt ösztönzése
5. Klímavédelem
6. Atomenergia
7. Az energetikáért felelős kormányzati intézményrendszer átalakítása

Szükség van továbbá az energiahatékonyság növelésére és energiaracionalizálásra. Ahhoz, hogy teljesíteni tudjuk az alábbiak megvalósítása elengedhetetlen:

1. A fogyasztási cikkek energiahatékonyságának növelése
2. A meglévő épületek energiahatékonyságának növelése, és alacsony energiafelhasználású új épületek építésének ösztönzése
3. A közlekedés energiahatékonyságának növelése
4. A kis – és középvállalkozások valamint az energetikai szolgáltatók energiahatékonysági beruházásokra való ösztönzése, és az ezekhez szükséges források mellérendelése
5. Az önkormányzatok energiahatékonyságának növelése
6. Az energiatudatosság növelése társadalmi szinten

Tanfolyamunk ezen új prioritások szerint pályázható uniós források felhasználásához, az új irányelveknek megfelelő projektek összeállításához, pénzügyi tervezéséhez nyújt gyakorlati segítséget.

A tanfolyam elvégzése után a résztvevők önállóan vállalkozhatnak a legkülönbözőbb EU-s pályázatok elkészítésére, felmérve, mely Európai Uniós program kínál számukra valós pályázati alternatívát. Tapasztalatok azt mutatják, hogy jelenleg Magyarországon kevés a sikeres projektek kidolgozására megfelelően felkészült szakember. Annak érdekében, hogy a hazai projektek közül minél több elnyerje a megcélzott támogatást, időben elkezdett, körültekintő és alapos felkészülésre van szükség.

A tanfolyamunk alatt résztvevőink aktuálisan kiírt, létező pályázatok megírásán keresztül sajátítják el a pályázatírás fortélyait. Ezek lehetnek az Önök által megpályázandó projektek is, melyeket a tanfolyam végén be is nyújthatnak.
Volt képzésben résztvevők ajánlásai:

“Javaslom mindenkinek, az oktató gárda kitűnő, az oktatási körülmények kiválóak, sok hasznosat tudtam meg.” Rácz Csaba (Városi Egészségügyi Központ, Gyál; Minősített Pályázatíró képzés)

“Örülök, hogy lehetőségem volt elvégezni Önöknél a pályázatíró és pályázati szakértő tanfolyamot, mely rendkívül szervezett volt és nagyon sokat profitálok az ott megszerzett tudásból. Teljes mértékben elégedett voltam a hellyel, az oktatókkal, a tananyaggal és az étkeztetéssel is. Tanfolyamaikat barátaimnak és ismerőseimnek is ajánlani fogom.” Szántó Zsóka (Körte-Organica Rt.; Minősített Pályázatíró képzés)

“Olyan képzésen vehettem részt, ahol végre az általánostól eljutottunk a részletesig! Csakúgy, mint az elmélettől a gyakorlatig!Ritkán tapasztalt élmény a felnőttképzési piac dzsungelében…”Pataki Tamás (Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Képzési és Szaktanácsadási Intézet; Minősített Pályázatíró képzés)

“Több felnőttoktatási programban is részt vettem már, de sehol nem éreztem még, hogy ilyen mértékben törődtek volna szakmai előmenetelemmel vagy azzal, hogy valóban jól érzem-e magam a képzés során. Ez teljesítményemet is jelentős mértékben növelte. Köszönettel tartozom érte.”Pozsár Annamária (magyar-történelem szakos tanár, szociális menedzser; Minősített Pályázatíró képzés)

“A képzés lényegretörő, koncentrált. Az előadók magasan kvalifikáltak, hozzáértő szakemberek, ugyanakkor képesek voltak a csoporttal baráti hangulat kialakítására. A közvetlenség, a párbeszéd az előadások alatt nagy segítség volt az anyag elsajátításában.”Tamás Lajos ( Tiszakeszi “Tiszamenti” Szövetkezet; Minősített Pályázatíró képzés)

“Tetszett a képzés gyakorlatiassága, sok területről `lerántotta a leplet`, segítette a módszerek, rendszerek átláthatóvá válását. Még több gyakorlat, ehhez hosszabb tanfolyam szükséges, kevesebb ismétlés!”Kubisch Tímea (Budapest Investment Zrt.; Minősített Pályázatíró képzés)

“Amit nekem adott,- más szemléletmód,- kreatív gondolkodásmód fejlesztése,- pályázati rendszer áttekintése,- tapasztalatok átvételi lehetősége.Összességében nagyon jó, hatásos – hatékony.”Pocsai Csaba (COCA-COLA Beverages Magyarország Kft.; Minősített Pályázatíró képzés)

“Bárkinek, akit érdekel a pályázatírás elsajátítása, tippek, eszközök a pályázatok egyszerűbb, könnyebb és gyorsabb megírása ajánlom, hogy jelentkezzen erre a tanfolyamra. Az EUZERT-nél megkaphatod azt a tudást, amit elvárhatsz egy Minősített Pályázatíró képzéstől. Ne hagyd ki ezt a lehetőséget, mert ez tényleg megéri a pénzt.”Sinka Attila (HM Budapesti Erdőgazdaság Zrt.; Minősített Pályázatíró képzés)

Még több referenciáért kattintson IDE

Képzéseinket nem minden alkalommal hirdetjük meg, hiszen egy marketingakció során több csoportra való résztvevő jelentkezik. Ezért kérjük Önöket, ha most kaptak tájékoztatónkból, minél gyorsabban jelezzék részvételi szándékukat!
Program:

Első modul

    Mire lehet pályázni
    Áttekintés az EU-s fejlesztési irányokról és az új Széchenyi-terv
    Pályázati lehetőségek, formák; Alapok felosztása; Új pályázati rendszer felépítése
    Összefoglaló pályázattal lefedett fejlesztésekről
    Pályázatkészítés menete, módszertana (Elméleti áttekintés a pályázati eljárás menetéről)
    Pályázat céljának a meghatározása; Pályázat kiválasztása; Pályázati anyag és információ megszerzésének lehetőségei és módjai
    Pályázatkészítés (a pályázati kiírás szerinti kidolgozás)
    Gazdaságfejlesztés és egyéb prioritások

Második modul

    A kívánt (elérendő) cél (eredmény) meghatározása; Outputok meghatározása; Akcióprogramok meghatározása
    Erőforrások meghatározása; Pályázott erőforrások; Saját erőforrások
    Eredménykimutatás; Költségterv készítés; Megvalósítási időterv készítés

Harmadik modul

    Közbeszerzési ismeretek
    Közbeszerzési törvény
    Közbeszerzési eljárások

Negyedik modul

    Pályázati checklista készítése a szükséges dokumentumokról példákkal
    Mintaprojekt generálása és operatív programhoz igazítása
    Fejlesztési cél és feladat megfogalmazása; pályázati kiírásokban való keresés
    Egyedi fejlesztési cél és az operatív program összhangjának megteremtése
    Projektmenedzsmenti ismeretek
    Projektmunka szerepe a pályázatoknál
    Projekttervezés; Projekt megvalósulás ellenőrzése
    Egy mintaprojekt bemutatása

Ötödik modul

    Mintaprojekti pályázat egyes elemeinek kidolgozásának folytatása
    Kiscsoportos mintapályázati feladat kiadása
    Pályázatkidolgozó teamek (5 fő) létrehozása; teamek által kidolgozandó mintaprojekt generálása, pályázati kiírás és a pályázati dokumentumok előállítása (meglévő, valós kiírás alapján)

Egy hét a kiadott feladat kidolgozására. Konzultáció e-mailen keresztül.
Hatodik modul

    Kidolgozott team feladatok konzultálása
    Teamek által elvégzett feladatok bemutatása
    Felmerülő kérdések megbeszélése
    Disszeminálás bemutatása
    Prezentálási technikák

Hetedik modul

    Pénzügyi tervezés: pénzügyi terv készítése (eredmény, ráfordítás, költségvetés)
    Projekt pénzügyi zárása
    Összefoglaló az indikátorokról és a monitoring, ellenőrzés, hatáshármasról

Egy hét a csoportoknak a pályázati anyag összeállítására és elektronikus formában történő beadására.
Nyolcadik modul

    Prezentációs vizsga
    A csoportok az elkészített pályázati anyagot ismertetik (mi a cél, hogyan akarják megvalósítani, a támogatás indoklása, várható eredmény) a bemutatott anyag opponálása
    Eredményhirdetés

Előadók:

Dr. Bíró Zoltán, tanszékvezető helyettes, f. docens Miskolci Egyetem

Dr. Dabasi Halász Zsuzsanna egyetemi adjunktus, Miskolci Egyetem

Matiscsákné Dr. Lizák Marianna egyetemi adjunktus, Miskolci Egyetem

2 fő jelentkezése esetén, a második fő 20% kedvezményt kap!!!
Előzetes tudásszint felmérése:

Az Euzert Uniós Továbbképző Kft. a 24/2004.(VI.22.) FMM rend. 4. § (1) bekezdése szerint díjmentesen biztosítja ügyfeleinek: az előzetes tudásszint felmérését, mint felnőttképzési szolgáltatást.

Amennyiben erre a fenti képzésünk esetén igényt tart, kérjük küldjön levelet az info@euzert.hu-ra. Levelében a képzés címét is jelölje meg. Válaszlevelünkben a szintfelmérés módjáról és mikéntjéről is tájékoztatjuk.
Pályázati szakértő képzés

A pályázatíró képzés 2 részből áll. Az elméleti alapokat a 3 napos pályázati szakértő képzésen sajátíthatja el. Természetesen ebbe a 3 napba is kerültek gyakorlati elemek. Tematikánkból az 1-2 modul tartalmazza a tananyagot.
Hossz: 3 nap körülbelül 25-26 tanóra
Vizsga: az utolsó nap délutánján írásbeli vizsga
Oklevél: Pályázati szakértő tanúsítvány
A képzés munkaügyi központos regisztrációs száma: 340021
Minősített pályázatíró képzés

A szakértő képzésre épül a minősített pályázatíró képzésünk. Ennek feltétele, vagy egy már elvégzett pályázatírói alapképzés, vagy más módon megszerzett pályázatírói ismeretek. A képzés ezen szakasza már a gyakorlatra fekteti a fő hangsúlyt. Csoportmunka keretein belül sor kerül egy aktuális pályázat elkészítésére. Ennek a képzésnek a tematikája a 2. modultól indul. Az első modul, melynek hossza 2 nap, a jelentkezők meglévő tudásával kiváltható.
Hossz: 5 nap, 3 hét alatt körülbelül 45 tanóra 5-10 konzultációs óra
Vizsga: szóbeli vizsgával zárul, ahol, mint egy diplomamunkát meg kell védeni az elkészített pályázatot
Oklevél: Miskolci Egyetem Vezetéstudományi Intézetének vizsgabizottsága által ellenjegyzett Minősített pályázatíró tanúsítvány
A képzés munkaügyi központos regisztrációs száma: 340020
Összevont pályázatíró képzés

Az összevont képzésünk a két képzés együttes elvégzése, azok számára, akik nem rendelkeznek előképzettséggel, vagy a tanultak már feledésbe merültek.
Hossz: 7 nap, 3 hét alatt körülbelül 60 tanóra 5-10 konzultációs óra
Vizsga: írásbeli szakértő szóbeli minősített vizsga, ahol, mint egy diplomamunkát meg kell védeni az elkészített pályázatot
Oklevél: Miskolci Egyetem Vezetéstudományi Intézetének vizsgabizottsága által ellenjegyzett Minősített pályázatíró tanúsítvány Pályázati szakértő tanúsítvány
A képzés munkaügyi központos regisztrációs száma: 340020