Gyönyörű lett az Aquaticum strand Debrecenben

Debrecenben most szombaton avatták fel az új nagyerdei strandot: a 9,5 milliárd forintos beruházással, 7,1 milliárdos kormányzati támogatásból elkészült Aquaticum strandkomplexum elképesztően jól néz ki! Mutatjuk.

Az új, igen látványos strandot június 20-án, szombaton reggel nyitották meg a nagyközönség előtt. Az átadáson Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter avató beszédében szólt az elmúlt évek debreceni fejlesztéseiről: az ottani beruházásoknál azt tapasztalta, hogy az alapkőletétel és az átadás “követhető időbeli távolságban” történik, ami országosan még nem mindig jellemző.

Szerinte ilyen az Aquaticum Debrecen Strand is, amelynek alapkövét 2018 nyarán helyezték el, és csupán két év alatt elkészült “talán az ország legmodernebb strandfürdője” (a képek magukért beszélnek – a képek forrása: MTI/Czeglédi Zsolt).

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

Papp László, Debrecen polgármestere “nem átlagos beruházásnak” nevezte a strandfejlesztést, mert nagy kihívást jelentett, hogy Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, a hajdúszoboszlói strand mellett kellett megjelenésében, élménynyújtásban egyedit létrehozni.

“A Nagyerdőbe nagy strand dukál, jó magas, tetején medencékkel” – mondta a polgármester, utalva arra, hogy 12 méter magasan is alakítottak ki medencéket.

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

“Megnyitjuk Magyarország legkülönlegesebb strandját”, amely a Modern városok program debreceni fejlesztéseinek kiemelt eleme – mondta Papp László, jelezve, hogy a hatalmas, 8,5 hektéros strandon nem kevesebb, mint 5500 négyzetméteren 15(!) medencét, 8 csúszdát alakítottak ki; sőt kb. 4 emeletnyi magasságban (12 méteren) napozótraszokat is létrehoztak.

A strand oldalánál lévő korzón éttermek, kávézók várják majd a vendégeket, a mostani és a korábbi fejlesztésekkel Európa egyik legszebb városi parkerdeje lett a debreceni Nagyerdő – mondta Papp László az Aquaticum strand átadásán.

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt