hirdetés

Számlagyűjtéssel nyerhető lakás Szerbiában

Nem mindennapi nyereményjátékot indított szerdán a szerb kormány annak érdekében, hogy a jelenleginél is jóval kisebb legyen az adóelkerülés.

 

A belgrádi kormány nem szokványos kampányt indított a szürkegazdaság visszaszorítása és az adózási morál emelése érdekében: a résztvevők bolti számlák összegyűjtésével nyerhetnek értékes díjakat, akár egy belgrádi lakást is.

A Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű akció során a “játékosok” feladata az, hogy összegyűjtsék a vásárlásaik során kapott számlákat, és azokat egy előre megcímzett, ingyenes borítékban elküldjék az adóhivatalnak. Egy-egy borítékba tíz darab, egyenként legalább száz dinár (250 forint) értékű számlának kell kerülnie.

A nyereményjáték február elseje és április elseje között zajlik, s fődíja egy belgrádi lakás, ám műszaki cikkeket, utazásokat és gépkocsikat is lehet nyerni. A főnyereményt április másodikán sorsolják ki, de előtte még három húzást tartanak.  Az illetékesek azt kívánják ezzel elérni, hogy a vásárlók mindig kérjenek számlát, az eladók pedig ne követhessenek el visszaéléseket, elsősorban adócsalást.