hirdetés

Felcsút van Amerikában is

Ahogyan Magyarországon Felcsúton vásárol előszeretettel ingatlanokat a politikai elit néhány tagja és a baráti vállalkozóik, úgy az Egyesült Államoknak is megvan a maga Felcsútja, méghozzá a Goergetown melletti Kaloramaban.

Nem újdonság, hogy hivatalban lévő vagy épp leköszönő politikusok és családtagjaik egy-egy elit negyedet, vagy települést szemeljenek ki lakhelyüknek, és jelenlétükkel is emeljék az adott környék fényét és árszínvonalát. A Fehér Háztól egyébként nem messze elhelyezkedő elit negyedben már több amerikai elnök, például Franklin D. Roosevelt, Woodrow Wilson, William Howard Taft, Warren Harding és Herbert Hoover is lakott. Most pedig az Obama család választotta ezt a felkapott negyedet új lakhelyéül, Ivanka Trumppal együtt, aki szintén nemrég költözött a szomszédjukba.

     Ivanka Trump új nappalija Kaloramaban 

Kép forrása: zillow.com

Politikusokon és családtagjaikon kívül természetesen más hírességek is előszeretettel választják Kaloramat. Az Amazont alapító Jeff Bezos – aki mellesleg a Washington Post tulajdonosa 2013 óta – például nemrég vásárolta meg a korábbi Textil Múzeumot, hogy itt alakítsa ki új otthonát.

Ebben a Textil Múzeumban lesz Jeff Bezos új otthona

Kép forrása: hollywoodreporter.com

Kalorama vélhetően azért népszerű pont ebben a vásárlói körben, mert amellett, hogy közel van a Fehér Házhoz, és  az üzleteiről, éttermeiről és mozgalmas éjszakai életéről híres Goergetownhoz, tágas otthonokat, háborítatlan magánéletet, és ami a legfontosabb: megfelelő biztonságot tud biztosítani lakói számára.

A biztonságra garancia, hogy több nagykövetség és a nagykövetek otthonai is a negyedben kaptak helyet, a magánélet sértetlenségét pedig elsősorban az garantálja, hogy a környéken sokkal nagyobb a családi házak aránya a lakásokhoz, vagy az ikerházakhoz viszonyítva. Az otthonok ráadásul sokkal tágasabbak, mint Washington bármely más részében. Bezos új otthona ugyan rendkívülinek számít a maga 2508 négyzetméterével, de Obamáék 762 négyzetméteres, 9 szobás új lakása is igen tekintélyes, berendezésére pedig ugyanaz a visszafogott elegancia jellemző, mint korábbi lakosztályukra a Fehér Házban.

Obamáék most is a visszafogottan elegáns stílust választották

Kép forrása: townandcountrymag.com

Tágas luxusotthonokat természetesen Felcsúton is találhat, aki Orbán Viktor szomszédja szeretne lenni. Ez a Vértesre panorámás luxusbirtok például szintén 9 szobával rendelkezik 578 négyzetméteren.

De ez az Ybl-díjas építész által tervezett, energiatudatos családi ház is kényelmes lehet egy család számára, hiszen 220 négyzetméteres alapterülettel és összesen 5 szobával várja új lakóit.

Ennél jóval szűkösebb keretből is találhat természetesen ingatlant az, aki ide költözne. Felújítandó családi házat ugyanis már 5,3 millió forinttól, míg ezt az azonnal költözhető, jó állapotú ikerház felet mindössze 12,5 millió forintért kínálják.

Építési telket pedig 2 és 15 millió forint között találhat, aki inkább építkezne a 10+10 milliós CSOK-ból. A rohamosan fejlődő település természetesen befektetésnek sem utolsó, hiszen az OTP Jelzálogbank 2016 első kilenc hónapját elemző Értéktérképe szerint a bicskei járásban 17-20 százalékkal emelkedett a lakóingatlanok átlagára, és további értéknövekedésre lehet számítani. Befektetésnek pedig ideális lehet ez az 5753 négyzetméteres, LKO-6 övezeti besorolású telek, mely kiváló adottságainak köszönhetően turisztikai célra hasznosítható.