Ez a magyar cég lakásai közel felét Lengyelországban építi

Egy friss bejelentés szerint Cordia idei lakáseladásainak közel fele Lengyelországban realizálódhat; ugyanis a 2021-re várt kiemelkedő hazai teljesítmény és a lendületesen folytatódó nemzetközi terjeszkedés mellett a Cordia a lengyel piacon is gyors növekedést tervez. Magyarország egyik vezető lakásfejlesztője 745 új otthon értékesítését tervezi Lengyelországban, ami a vállalatcsoport összes piacán megcélzott idei mennyiség közel felét jelentheti.

Hazánk egyik vezető lakásfejlesztője, a Futureal-csoporthoz tartozó és immár két évtizedes múltra visszatekintő Cordia 2014 óta szisztematikusan erősíti pozícióját a lengyel piacon. A vállalat, amely szintén jelen van Románia, Spanyolország és az Egyesült Királyság lakóingatlan-piacán, egyrészt a közelmúltban vált a varsói tőzsdén jegyzett Polnord ingatlanfejlesztő társaság 100%-os tulajdonosává, másrészt a következő évekre is ambiciózus tervekkel rendelkezik Lengyelországot illetően.

„Nemzetközi terjeszkedésünk kulcsfontosságú pillérét jelentik a lengyelországi befektetéseink. A Cordia és a Polnord márkanevek alatt 2021 első negyedében összesen 140 lakást értékesítettünk a lengyel piacon, az év egészét illetően pedig 745 otthon eladásával számolunk, ami az idei, összes piacunkat érintő értékesítési tervünk közel felét teheti ki. Évente mintegy 750-900 lakás eladásával számolunk Lengyelországban, de a további telekvásárlási terveinket is figyelembe véve a későbbiekben elérhetőnek tartjuk az évi több mint ezer otthon értékesítését is” – mondta Földi Tibor, a Cordia International igazgatóságának elnöke. „Az erős magyar piac mellett, ahol az idén 7 új lakóingatlan-fejlesztés elindítását, 860 otthon értékesítését és rekordszámú, több mint 1800 lakás átadását tervezzük, Lengyelország is mind fontosabb szerepet játszik a Cordia üzletmenetében.”


A legfrissebb lengyelországi adatok is azt támasztják alá, hogy ígéretes piacról van szó: a JLL jelentése szerint 2021 első negyedében rekordszámú lakás kelt el Varsó, Krakkó, Wroclaw, a Trójmiasto (azaz Hármasváros, angolul Tri-City néven ismert, Sopot, Gdansk és Gdynia városát felölelő településegyüttes) kombinált elsődleges piacain, vagyis az egy évvel korábbinál 3%-kal több, összesen 19.500 otthon talált vevőre, miközben az árak visszafogottan, de folyamatosan nőttek tovább, ráadásul további áremelkedésre van kilátás.

 

Lengyelországban a Cordia Krakkóban, Varsóban, a Hármasvárosban aktív, de a tervek szerint más városokra is kiterjeszti majd tevékenységét. Az elmúlt néhány hónap során a Cordia három új fejlesztést indított el a lengyel piacon, a Polnord portfóliójval együtt pedig az idén több mint 650 lakás meghirdetését tervezi.

Mindemellett nem csak Lengyelország, de a brit piac is mind fontosabb szerepet játszik a vállalat életében: a Cordia a múlt hónapban jelentette be, hogy megkezdte első lakásainak értékesítését az Egyesült Királyságban.