Az V. kerület tovább fejlődik – íme a Kossuth Lajos téri beruházási program

A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a Kossuth Lajos téri beruházási program keretében megvalósuló beruházásokat, köztük az Agrárminisztérium épületének rekonstrukcióját – derül ki a minapi Magyar Közlönyből.

A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a Kossuth Lajos téri beruházási program keretében megvalósuló beruházásokat, köztük az Agrárminisztérium épületének rekonstrukcióját – idézi a Magyar Közlönyt a Portfolio.hu.

A döntés értelmében az Agrárminisztérium épület teljes rekonstrukciója során új homlokzati nyílás létesíthető azzal a feltétellel, hogy az új nyílások kialakításánál a településképi követelményektől csak a KNEB hozzájárulásával lehet eltérni.

A középső udvar közösségi térként történő használata, valamint a Kossuth Lajos tér és a Kozma Ferenc utca közötti gyalogos kapcsolat biztosítása érdekében vagy azzal összefüggésben a meglévő homlokzati elemeken és egyéb történeti épületelemeken építési tevékenység szintén a KNEB hozzájárulásával engedélyezhető.

A beruházás az alábbi tevékenységeket foglalja magába:

  • Kossuth Lajos tér 11. szám alatti épület részleges bontása és rekonstrukciója
  • A tér 11. szám alatti mélygarázs és a határos közterületek alatt egyéb közlekedési célú építmény építése
  • A tér 12. szám alatti épület részleges bontása és rekonstrukciója
  • Vécsey utca 4. szám alatti épület részleges bontása és rekonstrukciója
  • Alkotmány utca 5. szám alatti irodaház rekonstrukciója
  • Kozma Ferenc utca felszíni rendezése

A beruházások megvalósításához szükséges közterülethasználat időtartama 2021. 07. 01. – 2024. 06. 30.