Új park épül az Árpád híd pesti hídfőjénél

Új park épül meg XIII. kerületben: az Árpád híd közelében lévő Esztergomi út és Párkány utca közötti füves részt rendezi át az önkormányzat növények telepítésével, tereprendezéssel és egy mesterségesen kialakított tóval. Az alpolgármester közzétette a látványterveket a Vizafogó parkról. A park mellé pedig lehet, hogy áruházat épít az egyik német diszkontlánc 

Még tavaly tavasszal indított lakossági egyeztetést a XIII. kerületi önkormányzat a Vizafogó park nevet viselő, új közpark kialakításáról. A Váci úttal párhuzamosan, az Agora közvetlen közelében, a Párkány utca és Esztergomi út közrefogásával jelenleg egy zöld füves rész terül el, ez 9300 négyzetméter, itt röviddesen indul a tereprendezés – írja a Portfolio.hu

A lakossági egyeztetés után a Képviselő-testület a Kerületi Építési Szabályozásban zöldfelületté minősítette át a korábban kihasználatlan területet, mostanra pedig elkészült az új park koncepcióterve is.

 

A közel egy hektáros parkban a pihenő, rekreációs funkciók kerülnek előtérbe, de a cél, hogy minél nagyobb zöldfelület maradjon meg. Várhatóan közel 10 ezer darab évelő növényt és 55 fát telepítenek majd, a park központi eleme pedig egy mesterségesen kialakított tó lesz. Az öntözésről, locsolásról több fúrt, talajvízkutas, automata esőérzékelős rendszer fog gondoskodni. Vízáteresztő burkolatokat alkalmaznak az esővíz hasznosítása érdekében, a világítást pedig alacsony energiafogyasztású LED-es világítással valósítják meg.

A koncepcióterv elfogadását követően folytatódik a tervezés, a kiviteli tervek, szakági (tájépítész, építész, geodéziai, talajmechanikai) tervek részletes elkészítése, ezt követően indul az engedélyezés. A kivitelezés terveink szerint még idén megkezdődik.

 

 

A látványtervek viszont mostanra már elkészültek!

További részletek itt:

https://www.portfolio.hu/ingatlan/20210111/hatalmas-parkot-epitenek-a-vaci-ut-melletti-fuves-teruleten-kepek-464178