Mega luxus várja majd a dolgozókat a Szabadság téren

Idén megkezdődik az egykori MTV-székház irodaházzá alakítása. Nagyon exkluzív lesz, két nagy nemzetközi ingatlan ügynökség dolgozik az irodai és a kiskereskedelmi terület bérlőinek felhajtásán.

A kanadai fejlesztő Tippin Corporation és a luxemburgi illetőségű Optimum alapkezelő tulajdonában lévő egykori MTV-székház (korábban volt tőzsdeépület) megkapta a végleges építési engedélyt, így a felújítási munkálatok 2018-ban megkezdődnek.

A szakmai stáb a következő: az amerikai Beyer Blinder Belle tervező iroda, az ARUP mérnökiroda és a magyar LAKI. Az épület bérleményi területeinek értékesítését a JLL és CBRE irodák együttműködve végzik.

Az ügynökségek szerint az ingatlan minden bizonnyal új alapokat teremt a felsőkategóriás irodák világában.  A felújított műemléképület egyedi kiskereskedelmi-bérlemény lehetőségeket kínál majd, és mindezt a legideálisabb lokációval, a Szabadság téren.

Az épület hozzávetőlegesen 22,000 négyzetméter irodaterületet és 8,000 négyzetméternyi kiskereskedelmi teret foglal majd magában. Az Exchange Palace névre keresztelt ingatlan négy szárnyát ütemenként újítják fel, ezek közül az első a Nádor utcai szárny, várható befejezése 2019 vége.

Az eklektikus-szecessziós műemlék épület 1905-ben a híres magyar építész, Alpár Ignác tervei alapján épült a budapesti Áru-és Értéktőzsde számára. Az ingatlan 1955 és 2009 között a Magyar Televízió székházaként üzemelt. A Szabadság tér alatt fekvő modern mélygarázs szintén a Tippin Corporation tulajdonában áll; ott jelenleg 806 parkoló hely áll rendelkezésre rövid-, és hosszútávú bérlőknek.

A Tippin Corporation cégprofilja műemlék épületek felújítása világszerte. Ezen ikonikus, műemlék védelem alatt álló építészeti remekművek egybeolvasztása a fejlődő gazdasági tendenciákkal biztos profitot garantál, miközben megőrzi a korszakalkotó építészetet, vonzó és modern üzleti környezetet teremtve. 1996-os alapítása óta a cég projekteket tart nyilván Torontóban, Atlantában, Berlinben, Budapesten, Belgrádban és Tbilisziben.