Ezt a döbbenetes Amazon irodaházat nézd meg!

Néhány napja hozta nyilvánosságra az Amazon új székházának első terveit. A helyszín Arrlington (Virginia állam), ahol Helix néven húz fel négy éven belül egy egészen extravagáns székházat a világ legsikeresebb e-kereskedője. A székház hasznos irodaterülete mintegy 42 focipályányi lesz!

Az Amazon eredeti székhelye Seattle, de emellett az e-kereskeső óriás egy újabb székházat is kialakít Arlingtonban. Központot az 1943-ban alapított NBBJ nevű, ismert, globális tervezőiroda vetette papírra. Ők tervezték az ikonikus tornyot is Seattle-ben. Ott egyébként, ahol az Amazon 750 ezer négyzetméteren, 33 épületben “terpeszkedik”.

Az NBBJ tervei alapján a világvállalat közel 300 ezer négyzetméternyi, azaz 42 nagyméretű füves focipályányi új irodaterületet építtet, összesen 3 darab, egyenként 22 emeletes épületben. De nem is ez a nagy dobás, hanem az új központ kellős közepén kap helyet Helix, azaz egy spirális, függőlegesen kialakított erdő.

 


 

Itt kertek és a környéken őshonos fák közti ösvényen lehet majd eljutni a csúcsba. Ez egy kettős spirál lesz, imitlva egy hegyi túra élményét a város kellős közepén…

A terek lényege az együttműködésre ösztönzés, és a sok természetes fényen túl a természetközeliség is új értemlet nyer itt.

De beszéljenek inkább a képek.

.

.

További részletek az NBBJ blogján olvashatók:

http://www.nbbj.com/work/penplace-at-amazons-arlington-headquarters/