Tovább szárnyal a ProLogis

Varsó – 2011. február 7. – A 48 700 négyzetméter lengyelországi raktárterületről szóló megállapodások egyikének, a német LOXX nemzetközi szállítmányozási és logisztikai szolgáltató csoporttal kötött megállapodásnak köszönhetően a ProLogis Park Warsaw II elérte a teljes kihasználtságot.

2010 decemberében a ProLogis a Deichmann, a LOXX, a Pepco és a Papyrus vállalatokkal, valamint két további ügyféllel, egy nemzetközi médiavállalattal, illetve egy autóipari gyártóval kötött új megállapodásokat. A Pepco, az országos ruházati és tartóscikk diszkontlánc első ügyfélként 12 600 négyzetmétert bérel a ProLogis Park Rawa területén. A Papyrus, egy papír és csomagolóanyag nagykereskedés, valamint egy nemzetközi médiavállalat összesen 18 000 négyzetmétert bérelnek a ProLogis Park Błonie, a Varsótól huszonöt kilométerre található disztribúciós központ területén.

A sziléziai régió parkjaiban is születtek új bérleti megállapodások: a Deichmann cipőbolt lánc 10 500 négyzetmétert bérel a ProLogis Park Wrocław III-ban, az autóipari gyártó vállalat pedig 3 555 négyzetmétert a Dąbrowa Górnicá-ban található ProLogis disztribúciós létesítményben.

Az összes decemberben kötött bérleti megállapodás:

Terület    Ügyfél    Helyszín
12 600 m²    Pepco    ProLogis Park Rawa
11 809 m²    Papyrus    ProLogis Park Błonie
10 475 m²    Deichmann    ProLogis Park Wrocław III
6 447 m²    nemzetközi médiavállalat    ProLogis Park Błonie
3 900 m²    LOXX    ProLogis Park Warsaw II
3 555 m²    autóipari vállalat    ProLogis Park Dąbrowa

„Nagyon elégedettek vagyunk a tavaly decemberi megállapodások számával és volumenével” – foglalta össze Bartosz Mierzwiak, a ProLogis lengyelországi képviselője. „A kiváló eredmények jelzik a raktárpiac stabilizációját, így optimisták lehetünk a 2011-es évet illetően.”

2,1 millió négyzetméteres, huszonöt disztribúciós park 105 épületéből álló portfóliójával a ProLogis vezető a raktárterület szolgáltatók lengyelországi piacán.