Szomszédünnepet tartanak az Infopark bérlői is

Több mint egy évtizede Franciaországból indult a Szomszédünnep civil kezdeményezése, hogy kötetlen találkozásokkal hozza közelebb egymáshoz a szomszédokat, hogy az egymás közelében élők beszélgessenek, ismerkedjenek egymással.

Ezen felbuzdulva a főváros egyik legnagyobb, hozzávetőleg 7 ezres irodai közösségét befogadó Infopark is ismerkedési alkalmat szervez bérlőinek, az „irodaszomszédi” közösség erősítésére.

Az Infoparkba több mint 70 vállalat, intézmény vagy szervezet 7 ezer munkatársa jár dolgozni, az irodák „lakói” nagyrészt egyáltalán nem, vagy alig ismerik egymást. Ezen változtatna most az Infopark fejlesztője, az IVG, egy a szabadban zajló, kötetlen délutáni eseményen teremtve meg a szomszédolás lehetőségét. Május 27-én délután grill sütögetés és málnaszörp ad aláfestést a szomszédoláshoz.

A Magyarországon tavaly indult népszerű kezdeményezés, a Szomszédünnep 2011-ben országossá nőtte ki magát. A program elsősorban lakóközösségeknek szól, de az Infopark csatlakozása jól példázza, hogy a dolgozó-, irodai szervezeteket befogadó irodaházakban, üzleti parkokban is érzékelhető az igény arra, hogy a mindennapi munka színterein se csak egymás mellett tevékenykedő, de egymással kapcsolatba is lépő közösségek formálódjanak.

Jövőre többen lehetnek

Az Infopark Közép-Kelet Európa első innovációs és technológiai parkja, elsősorban az informatika, a telekommunikáció és a szoftverfejlesztés képviselőinek progresszív központja, ahol a jelentős, szektorukban piacvezető vállalatok mellett fiatal és feltörekvő cégek is székhelyre találtak. A park hivatalosan is „zöld” (LEED® SILVER minősítésű) „E” épülete hamarosan további bérlőkkel bővülhet, jövőre várhatóan még többen adhatják át magukat az irodaszomszédi ismerkedés örömeinek.