Eredményes évet tudhat maga mögött a Corvin Irodák

Számos előnyös bérlői tranzakciót zárt le 2011-ben a Corvin Irodákat fejlesztő Futureal bérbeadási csapata. A Corvin Irodák I. bérbe adottsága az év végére 85 %, a Corvin Irodák II-é 75 %-os lett.

A 2008-ban átadott, 2011-ben BREEAM in Use minősítést kapott Corvin Irodák I. több mint 4000 m2 nagyságú bérbe adható területére érkeztek új bérlők az év során: egy német bank, egy magyar PR ügynökség, egy hazai szoftverfejlesztő és egy életmód tanácsadó, az Ördögh Nóra nevével fémjelzett Angels’ Army. A Corvin Irodák II., az év elején még üresen álló Corvin Panorama Tornyára 3 bérleti szerződést is kötött a Futureal sales csapata. 2011 nyarán költözött be a Mediabrands, 2012 év elején érkezik a Provident Pénzügyi Zrt., 2012 nyarán pedig a Procter & Gamble magyarországi központja, mely bérlőkkel a torony bérbe adottsága megközelíti a 90 %-ot.

 

A fentiekből kitűnik, hogy az elmúlt évek során beérett a Corvin Irodák koncepciója: magas minőségű, bérlőközpontú irodakialakítás, jó megközelíthetőség kiváló szolgáltatási környezet mellett.” – nyilatkozta Berki J. János, a Futureal iroda üzletágának projektigazgatója. A 2011-es év sikereinek köszönhetően a két meglévő ütem olyan fokú bérbe adottságot ért el, amely mellett már bizonyos méret feletti irodaigényeket nem lehet kielégíteni, így a Futureal fontolóra veszi, hogy még 2012-ben megkezdi a harmadik ütem, a Corvin Corner irodaház kivitelezési munkálatait.

 

A tavalyi év jelentős sikerének könyvelheti el Futureal iroda üzletága, hogy megállapodott egy nagy nemzetközi könyvvizsgáló céggel, a KPMG-vel új székhelye megépítésére. A Futureal első, Váci úti irodafolyosón létesülő irodaháza, a hajdani Volga Szálló helyén, a Váci út és Dózsa György út sarkán létesül. A hotel bontási munkálatai 2011 decemberében megkezdődtek. A 23.000 m2-esirodaépület egyik szárnya lesz majd a KPMG új székhelye, ahova jelenlegi, Forgách utcánál található központjából költözik majd át a vállalat 2014-ben. „A másik épületszárnyba is megkezdtük a megfelelő bérlő keresését. Terveink szerint egy jól ismert, az adott piacon vezető bérlőt szeretnénk a KPMG szomszédjául megszerezni, akinek fontos, hogy székháza egy prémium kategóriás, jól látható kiemelkedő lokációban található.” – mondta el Berki J. János. A Futureal 2012-ben is folytatja sikeresnek bizonyuló partnerségi programját, melynek keretén belül olyan jó üzleti adottságokkal rendelkező projekteket keres, ahol megfelelő szakértő gárda, vagy tőkehiány miatt stagnál a projekt megvalósítása. A partnerségi program első sikeres projektje, a lengyelországi Nova Park bevásárlóközpont 2012 tavaszán nyitja meg kapuit.