Demján cége megkapta az építési engedélyt a hatalmas plázára

33 nappal a kérelem beadását követően a TriGranit zöld utat kapott a 160 millió eurós beruházáshoz. Az építési engedély birtokában megkezdődhet a közlekedési csomópont építése a lengyelországi Poznanban.

Az alapozásra 2011 júniusában már sor került, így haladéktalanul megkezdődhet a pályaudvar építése. Az előre gyártott elemeknek és az alkalmazott technológiának köszönhetően az építés csupán néhány hónapot vesz igénybe.

A beruházás első fázisa, a vasútállomás 2012 májusára, a teljes integrált közlekedési csomópont 2013 második felében készül el. Az 5500 nm-es pályaudvar a Poznañ Gówny nevet kapta, a mintegy 60 000 nm-es, 230 boltot magába foglaló bevásárlóközpont pedig Poznañ G³ówny City Center lesz.

“Szeptember végére tervezzük az épületegyüttes alapkövének elhelyezését. Az Utasportrék projekt keretében a pályaudvar jelenlegi utasai közül 100-nak a fényképét helyezzük el az alapkőben. Ez az időkapszula megörökíti a pályaudvar jelenét és egyben emléket állít megújulásának is.” – hangsúlyozta Török Árpád, a TriGranit vezérigazgatója.