Bővített a DHL a Prologis Park Dąbrowa területén

A Prologis, Inc., a globális vezető ipari ingatlan tulajdonos, üzemeltető és fejlesztő vállalat, a harmadik negyedévben további 10 800 négyzetmétert adott bérbe a Prologis Park Dąbrowa területén a DHL-nek, amely a világ vezető postai és logisztikai csoportjának, a Deutsche Post DHL-nek a része.

Az újabb bérbeadás egy, az első negyedévben megkötött, közel 33 800 négyzetméteres megállapodást követett ugyanebben a parkban. A vállalat jelenleg összesen 44 600 négyzetmétert bérel a park kettes, hármas és négyes számú épületében.

 

A DHL a Prologis egyik legnagyobb globális ügyfele. Ezzel a tranzakcióval együtt a vállalat több mint 1,1 millió négyzetmétert bérel a Prologis európai, ázsiai és észak-amerikai disztribúciós létesítményeiben.

 

„A Prologis Park Dąbrowa Górnicza stratégiai elhelyezkedése és magasan képzett személyzete kiváló alapot biztosít ügyfeleink műveleteihez Dél-Lengyelországban” – mondta Michał Czarnecki, a Prologis lengyelországi bérbeadásaiért és fejlesztéseiért felelős alelnöke. „Továbbra is erős érdeklődést tapasztalunk e park iránt, és már csak egyetlen 6 200 négyzetméteres egység kiadó.”

 

A tranzakció a világ vezető kereskedelmi ingatlan tanácsadója, a CBRE közreműködésével jött létre.

 

„Ez a bérbeadási megállapodás az egyik legnagyobb tranzakció a lengyel raktárpiacon, amely dél-lengyelország gazdasági erejét is bizonyítja. A partnerünk megbízható fejlesztő, és a tárgyalások során ideális kereskedelmi bérbeadási feltételeket értünk el ügyfelünk részére. A folyamatos infrastruktúra fejlesztések érzékelhetően növelik a lengyelországi regionális csomópontok értékét és vonzerejét a logisztikai ügyfelek számára” – tette hozzá Patrick Kurowski, a CBRE lengyelországi ipari és logisztikai részlegének vezetője.

 

A Prologis Park Dąbrowa egy modern disztribúciós központ, amely tíz épületében összesen 144 000 négyzetméter raktár- és irodaterületet foglal magában. A fő szállítmányozási útvonalak könnyel elérhetőek, például az A4-es autópályához közvetlen hozzáférést biztosító S1 gyorsforgalmi út, valamint a Pyrzowice Nemzetközi Repülőtér. Dąbrowa Górnicza kiterjedt vasúti hálózattal is rendelkezik, amely közvetlen kapcsolatot jelent a Varsó-Katowice vonallal (VI pán-európai folyosó) és a sławków-i széles pályás kohászati vonal termináljával.

 

A park további ügyfelei a következők: 7R Solution, ABRA, ANL, Euro-Pegaz Logistyka, FIEGE, GTX HANEX PLASTIC, Kamis, Magna Automotive Poland, Premium, Rhenus Contract Logistics.

 

A Prologis a legnagyobb ipari ingatlan szolgáltató a felső-sziléziai régióban, négy disztribúciós parkjának 24 épülete több mint 471 000 négyzetmétert foglal magában (2012. június 30-i adat).