Amerikai lakóingatlan befektető céget indít Futó Gábor

Cordia Usa néven indítja el Futó Gábor, a Futureal alapító társtulajdonosa 15 millió dollár kezdő tőkéjű vállalkozását az Egyesült Államokban. Az új társaság célja az Államok területén bérbe adott lakóingatlanokból álló portfolió kialakítása. Első lépésben 4-5 városra koncentrálva 500 ingatlan kerül a portfólióba, később a társaság külső befektetők számára is elérhetővé kívánja tenni befektetési tapasztalatait.

„Sosem volt ilyen olcsó és mégis ennyi embernek elérhetetlen az amerikai álom.”- mondta Futó Gábor az újonnan alapított ingatlan befektető társaság meghatározó tulajdonosa. Minden idők egyik legnagyobb kredit és ingatlan buborékának kipukkanása jelenleg is mély válságban tartja a fejlett világot. Míg Európa és annak bankrendszere a tagadás és halogatás taktikáját választotta és ezért ott megfagyott az ingatlanpiac, addig Amerikában szembe mernek nézni a valósággal. Ez hatalmas áresést generált a lakáspiacon, melyet mi komoly, vissza nem térő befektetési lehetőségként értékelünk.”

 

„Egyes városokban saját csapattal, más városokban a Futureal Partnerségi Program mintájára partnerekkel összeállva tervezzük a megvalósítani céljainkat. Első vásárlásaink a hónapban megtörténnek Georgia és Michigan államokban. Befektetésünket mind makro mind mikro szinten komoly elemző munka előzte meg, de az igazi munka csak most kezdődik, hiszen egyesével vásároljuk meg, újítjuk fel és adjuk bérbe a házakat. Az első 500 ház megvételéhez becsléseink szerint 2500 árajánlatot kell adni a bankoknak, tulajdonosoknak és árveréseken több mint 10,000 házat kell megvizsgálni.”

 

A Cordia USA célja, hogy a bérbe adott ingatlanokat 5 éves távlatban értékesítse. A társaság szerint Amerikában egy új befektetési eszköz-osztály van születőben, így az egyes lakóházakból álló portfoliók finanszírozhatók és értékesíthetők lesznek.

 

A Cordia USA expanziós csapatának vezetője Eran Socher, aki korábban Futó Gáborral a Gold Plaza bevásárlóközpont fejlesztésén dolgozott együtt.  A társaság stratégiai irányítása Magyarországról fog történni.

 

A Futó Gábor által múlt év elején elindított Futureal Partnerségi Program keretében korábban három jelentős befektetés történt, a budapesti új KPMG székház a volt Volga szálló helyén, a múlt hónapban megnyílt lengyel Nova Park bevásárlóközpont, illetve egy nemzetközi strukturált finanszírozás.