A Jones Lang LaSalle a legjobb ingatlan tanácsadó Európában

A PropertyEU éves rangsorán a Jones Lang LaSalle lett Európa legjobb ingatlan tanácsadója 2011-ben az általuk képviselt befektetési tranzakciós volumen alapján. A Jones Lang LaSalle 2011-ben 23,1 milliárd euró értékű ingatlan befektetési tranzakcióban vett részt, így jóval megelőzte a listán szereplő versenytársait. Idén több, mint 50%-kal magasabb befektetési értéket ért el, mint egy éve és közel 70%-kal előzte meg a listán másodikként szereplő vállalatot.

Tomasz Trzósło, a Jones Lang LaSalle közép-kelet európai befektetési részlegének vezetője elmondta: „A közép-kelet európai régió egyre növekvő mértékben járul hozzá a teljes európai ingatlanpiaci befektetési teljesítményhez. 2011-ben a régióban a befektetési szakembereink részvételével lezajlott ingatlan befektetések összege 2,52 milliárd euró volt, ami a teljes európai Jones Lang LaSalle által képviselt tranzakció 10%-át teszi ki. A legfontosabb regionális ügyletek között említhetjük Brno-ban az Olympia, Csehországban a VGP raktár portfolió, Wroclaw-ban a Magnolia Park, Varsóban az Atrium Promenada és a TPSA székház eladását, illetve Prágában a Palac Flora értékesítését. Ezen kívül Budapesten a Millennium City Center 74%-os tulajdonrészének eladása és az Alkotás Point és a Science Park értékesítése zajlott le a Jones Lang LaSalle képviseletében.”        

2011-ben a Jones Lang LaSalle képviselte a közép-kelet európai regió 13 legnagyobb befektetési tranzakcióját az eladó oldalán. A vállalat regionális piaci részesedése az ügynökségek részvételével köttetett tranzakciókban több mint 75% volt tavaly.