Mi legyen az autóval? P+R lehetőségek a KÖKI-ben

Ahhoz, hogy a fővárosi tömegközlekedést igénybe vehessék, az agglomerációban lakók egy része autóval érkezik a metróállomásokra. A gépkocsik – gyakran egész napi – parkolására azonban nem mindenhol van lehetőség.

A Kőbánya-Kispest metróállomás melletti Köki terminálon – amely 3-as metróvonal végállomása – a Főváros által üzemeltetett P R fedett és nyitott parkolóban is hagyhatják autóikat az utasok.

 

KÖKI P RAz új, 330 férőhelyes parkolóház a Köki Terminál bevásárlóközpont közelében jelenleg is üzemelő nyitott, 206 gépkocsi fogadására alkalmas BKK üzemeltetésű P R parkoló mellett kínál parkolási lehetőséget a dél-pesti térségből érkező autósoknak az M3-as metró kőbánya-kispesti végállomásánál.

 

A metróvégállomásnál így létrejött Budapest legnagyobb P R kapacitása, ahol több mint 530 autó részére van parkolási lehetőség. A parkolásért alkalmanként, ami akár az egész napot is jelentheti, 350 forintot kell fizetni, ami nagyjából vonaljegy ára. A Köki Terminál melletti P R parkoló azoknak is jól jöhet, akik 4-es metró vonalat használják, hiszen az új vonal egy átszállással innen is elérhető. Arról nem is beszélve, hogy az utasok helyben a bevásárlásaikat is elintézhetik.