Fillérekért vesznek magyar ingatlant a külföldiek

Kihasználva a padlón lévő ingatlanárakat lelkesen vásárolnak a külföldik a Balaton környékén, illetve olyan gyógyüdülők körzetében, mint Hévíz. Németek és oroszok állnak az érdeklődők sorának elején.

Négy hálószobás, Balatoni kilátást kínáló, hagyományos magyaros stílusban épült, fagerendás épületet ajánl a New York Times olvasóinak figyelmébe a lap helyi tudósítása. Az 1997-ben felépített, tavaly felújított, 300 négyzetméteres, gázfűtéses, háromnegyed hektáros telken lévő ingatlan a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban fekszik – magyarázta a lap tudósítójának Kacsmarik Ágnes, az Engel & Völkers Budahill Center ingatlanbrókere. A további lenyűgöző részletek ecseteléséből kiderül, hogy egyebek mellett méretes medence is tartozik a házhoz, amelyet már 2,9 millió dollárért (690 millió forint) megvásárolhat az érdeklődő. A közelben tenisz- és golfpálya található és a hévízi repülőtér mindössze fél órára van.

 

Szemben az elmúlt évekkel ez az ajánlat az ingatlanügynökségek tapasztalatai szerint jó eséllyel találkozhat egy külföldi vevő érdeklődésével. A négy évvel ezelőtti pénzügyi válság, illetve az azzal összefonódó ingatlanpiaci összeomlás után gyakorlatilag leálltak a magyarországi ingatlanfejlesztések, a beruházások minden idők mélypontjára hanyatlottak, a jelzáloghitel-piac kiszáradt – mondta az amerikai lapnak Borbély Gábor, a CBRE ingtalanfejlesztő cég igazgatója. Az elmúlt időszakba azonban megjelentek a külföldi befektetők, akik életet leheltek az ágazatba. A napi.hu oldalon olvashatja a folytatást!