Végre megtudhatjuk, mit tervez a kormány a nagy lakásprogrammal kapcsolatban

Szeptemberben végre sok részlet kiderülhet a nagy lakásprogrammal kapcsolatban, ami több tízezer fiatal lakhatási nehézségeit oldhatja meg, tudtuk meg a portfolio.hu cikkéből.

Hamarosan olyan lakásprogram indulhat el Magyarországon, ami több tízezer fiatal, pálya- és életkezdő lakhatási nehézségeit oldhatja meg, amennyiben egy gyakorlatban is működőképes rendszert alakítanak ki a törvény és a program megalkotói – írja a portfolio.hu.

A téma nemcsak aktuális, de még rengeteg megválaszolatlan kérdést rejt, szerencsére a korábbi bejelentések alapján a válaszok egy részét már szeptemberben megkaphatjuk. Mindezek miatt foglalkozik a Portfolio is kiemelten az új program hatásaival a szeptember 10-ei Lakás Konferencián. A megszokott magas színvonalat képviselve kezdi meg ismét az őszi konferenciaszezont a Portfolio, egyedülálló módon maximális biztonságú helyszíni rendezvényekkel is visszatérve.

Jön a rozsdaövezeti megfizethető lakásprogram

A konferencia két szekciójának fókuszpontja a készülő kormányzati lakásprogram lesz, melynek három nagyon fontos eleme van, hogy valóban egy működőképes program indulhasson el: kormányzati, finanszírozási, illetve fejlesztői szempontok, mindezek pedig olyan jogi, szociológiai, illetve urbanisztikai vonatkozásokkal egészülnek ki, ami nélkül a Lakás Konferencia sem lenne teljes.

Kormányzati oldalról a témában előadást fog tartani a konferencián Fürjes Balázs, Budapestért és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár, aki a legutóbbi lakáspiaci rendezvényünkön elmondta, hogy őszre tervezik a rozsdaövezeti térkép bemutatását.

További részletek itt: https://www.portfolio.hu/ingatlan/20200826/kiderulhetnek-az-allam-tervei-a-nagy-lakasprogramrol-446082