Tudod mi az az SQAS értékelés?

Sikeres SQAS értékelés történt Magyarországon: a LIEGL & DACHSER Kft. pilisvörösvári kirendeltségén ugyanis sikeres SQAS értékelést tartottak szeptember közepén.


A betűszó más néven ,,Safety and Quality Assessment for Sustainability”, egy olyan egységes értékelési rendszer, amely logisztikai szolgáltatókat vizsgál minőség, biztonság és környezetvédelem szempontjából. Az SQAS-t 1994-ben az Európai Vegyipari Tanács (CEFIC) hozta létre. Az értékelést független értékelők végzik szabványosított kérdőív segítségével.

Pilisvörösváron nemcsak az általános feladatokat végezték el a Core és Transport Service-re vonatkozó kérdésjegyzékkel, de a raktárt is auditálták. Ezt az értékelést a budapesti székhelyű Blumenthal Consulting Kft. végezte.

Az ellenőrzést a Dachser németországi központja készítette, de a külső ellenőrzés helyszíni támogatása a jelenlegi COVID-19 helyzet miatt nem volt garantálható. Mindazonáltal a LIEGL & DACHSER Kft. munkatársai elkötelezettségüknek köszönhetően meggyőzték az auditort a modern és tiszta raktárról, valamint a magas minőségi és biztonsági előírásokról.

A telephely erőfeszítéseit az alábbi eredményekkel ismerték el:
– Szállítási szolgáltatás: 93%
– Raktári szolgáltatás: 95%