Idén is online lesz az építési és otthonteremtési kiállítás, a Construma

A Hungexpo – meghallgatva a kiállítók véleményét – az üzleti rendezvények tartásával kapcsolatos bizonytalanság és a felkészülési idő rövidsége miatt úgy döntött, hogy az idei Construma, OtthonDesign és Hungarotherm valamint az Ipar Napjai kiállításokat fizikailag nem, kizárólag a virtuális térben rendezi meg.

Ganczer Gábort, a cég vezérigazgatóját idézi a Construma kapcsán a minapi közlemény: „Bár nagyon vártuk a személyes találkozást kiállítóinkkal és látogatóinkkal, a jelenlegi helyzetben kénytelenek voltunk a digitális megvalósítás mellett dönteni. A cég folyamatosan figyelemmel kíséri az átoltottság mértékéhez kötött újranyitási ütemtervvel összefüggő szabályozást és kormányzati nyilatkozatokat, ugyanakkor a színvonalas kiállítás megszervezéshez és a szakmai programok összeállításához hiányzik a kiszámítható környezet. A rendezvényszervezéshez tervezhetőségre van szükség, hiszen egy komplex rendezvényprogram összeállítása, meghirdetése nem kivitelezhető enélkül.”

A virtuális Construma

otthonteremtési kiállításcsokrot június 2-6. között,

a virtuális Ipar Napjait június 15-18. között,

míg a 15. Mach-Tech szakkiállítást jövő májusban már fizikailag rendezi meg

a Hungexpo Zrt.

Az üzletkötés nem állhat le, csak a személyes találkozóhely helyett a digitális platformra helyeződik át. A virtuális kiállítás egy könnyen használható, innovatív felület, amely online kapcsolatot biztosít a kiállítók és a látogatók számára. A platform az idei AGROmashEXPO alkalmával már jól vizsgázott és a júniusi kiállításokon is ingyenesen várja a látogatókat – olvasható a közleményben.

A Hungexpo hisz abban, hogy a járvány lecsengésével, az eddig megszokott, szükséges biztonsági intézkedések betartásával a kiállítások nemcsak újra indulnak, hanem továbbra is a magyar gazdaság fellendülésének motorjai lesznek.

Új fejlesztésű projekt – milyen az a virtuális kiállítás?

(Forrás: Hungexpo.hu)

Az üzleti életnek minden időszakban fokozott szüksége van a személyes találkozók, konferenciák, kiállítások lehetőségére. A járvány miatt kialakult helyzetben azonban a kiállítások fizikai megjelenése mellett felerősödött az új, online megoldások iránti igény is.

Mint minden vállalkozás, a HUNGEXPO is új megoldásokat keresett az új kihívásokra. Fő tevékenységünk továbbra is a fizikai alapú kiállítások szervezése, melyekhez minimális kockázatú körülmények megteremtését célzó szabályozást dolgoztunk ki.

A fizikai megjelenésű kiállítás mellett, annak kibővítését, szélesebb látogatói kör elérését elősegítő virtuális kiállítás megvalósításával is hozzá kívánunk járulni kiállítóink üzleti sikereihez.

Virtuális kiállítás – egy forradalmi technológia

A virtuális kiállítás egy könnyen használható, innovatív felület, amely online találkozóhelyet biztosít a kiállítók és a látogatók, illetve potenciális partnerek számára. PC-ről, mobilról és tabletről is egyaránt kezelhető, letöltés nélkül működő felület.

A kiállítók az új technológia segítségével:

  • egy időben adhatnak információt, letölthető anyagokat a termékeikről, szolgáltatásaikról számtalan érdeklődőnek
  • folyamatosan nyomon követhetik a standot megtekintő látogatók számát, adatait, így bármikor személyre szabott ajánlatot adhatnak nekik
  • webinart is tarthatnak, mivel annak közvetítésre is módot ad a felület

A virtuális kiállításra érkező látogató:

  • akár a saját otthonából vagy munkahelyéről barangolhatja be a kiállítás területét, választhat kiállítót
  • a kiállító standján megnézheti a feltöltött információs anyagokat, videókat, képeket, ez alapján tájékozódhat
  • a chat funkció segítségével azonnali információt kérhet és kapcsolatot építhet a kiállítóval, e-mailt küldhet a rendszeren belül
  • a chat-naptár segítségével bejelentkezhet a kiállítóhoz egy konkrét tárgyalási időpontra