A babaváró közel 60 százaléka ingatlanra megy!

Zömében otthon “lesz” az országosan eddig felvett mintegy 100 ezer babaváró kölcsönből, mert  a gyermeket tervező házaspároknak a saját otthon megteremtése a legfontosabb. Az OTP Bank a piac közel 40%-át “viszi”. A bank legfrissebb e kölcsönre vonatkozó értékesítési adatai szerint 10-ből közel 6 házaspár ugyanis új otthon vásárlására vagy a régi felújítására, bővítésére fordítja a bármilyen célra elkölthető Babaváró kölcsönt.

Elképesztően élénk maradt az érdeklődés tavaly óta elérhető konstrukció iránt. A folyósítások összege közelít a 800 milliárd forinthoz, amelynek közel 40 százalékát az OTP Bank folyósította az igénylő házaspárok számára.

A hitelintézet adataiból kiderül; százból 31 házaspár ingatlan vásárlására, míg 28 meglévő otthona bővítésére, felújítására költi – az egyébként bármire elkölthető – kölcsön összegét.

Sőt, minden tízedik házaspár még jelzáloghitelt is igényel e kölcsön mellé.

„Egy év után is jelentős az érdeklődés a Babaváró kölcsön iránt, az OTP Bank piaci súlyának megfelelően vesz részt a kölcsön folyósításában. Az ügyintézés továbbra is gördülékeny a fiókhálózatunkban; az igénylő házaspárok átlagosan 8 napon belül hozzájuthatnak az igényelt összeghez” – mondta el dr. Rajmonné Veres Ibolya, az OTP Bank hitelezési folyamatokért felelős vezetője.

100-ból 42 babaváró szerződés esetében már megszületett vagy érkezik a gyermek

Az OTP Bank a Babaváró kölcsön indulása óta eltelt időszakban csaknem 38 ezer megkötött szerződésre valamivel több mint 360 milliárd forintot folyósított az igénylőknek. A legtöbb igénylés Budapestről és környékéről, valamint Északkelet-Magyarországról érkezett.

Az ügyfelek meghatározó többsége a felső határként megszabott 10 millió forintot igényelte, az eddig folyósított támogatások átlagos össze 9,5 millió forint volt. A Babaváró kölcsönt felvevők 42 százaléka jelentette már be a várandósságát vagy gyermekének megszületését, ami azt jelenti, hogy már csaknem 16 ezer, az OTP Banknál megkötött szerződésnél kérhetik a törlesztés szüneteltetését a házaspárok.