hirdetés

Nagy erőkkel épül az újbudai Elite Park

Letették a mintegy 700 lakásos újbudai Elite Park lakópark alapkövét, a beruházó 2018 végére ígéri az első ütem befejezését, amelyben az otthonok mintegy ötödét már értékesítették.

Látványos földmunkák zajlanak ezekben a napokban a Budafoki út-Barázda utca-Szerémi út-Galvani utca által határolt telken, ahol másfél év múlva már beköltözhető lesz az első ütem 268 lakása. A további két ütemmel együtt összesen 706 lakást építenek, a beruházás összértéke közel 30 milliárd forint, ezzel a fejlesztés meghatározó szerepet fog játszani a környék lakóingatlan beruházásai között.

Jákob Zoltán, a beruházó építőmérnöki és nemzetközi szépségipari (Elite Cosmetix-Crystal Nails csoport) múltjának is köszönhetően olyan újszerű, „szépteremtő” és kényelmesen élhető lakópark tervezésére adott megbízást, amely a modern nyugat-európai lakóingatlan fejlesztések erényeit ötvözi az aktuális hazai piaci igényekkel; magára vállalva az ezzel járó magasabb beruházói költségeket is.

A Kopaszi gát és a Dunapart rövid sétával elérhető. A környék állandó fejlődés alatt áll, az itt zajló jelentős területfejlesztések közül eddig a szomszédos Velezda Park valósult meg. Cél, hogy a továbbiakban az Elite Park határozza meg a környék építészeti arculatát.

Az ingatlanpiaci trendek alapján a második és harmadik ütemben jelentős áremelkedésre lehet számítani. Balla Ákos, a kizárólagos értékesítéssel megbízott Balla Ingatlan tulajdonos ügyvezetője az Otthontérképnek elmondta: vásárláskor most kb. 560 ezer forintos átlagos négyzetméterárral lehet számolni, de ez bizonyosan emelkedni fog, már csak a kivitelezési költségek drasztikus növekedése miatt is. Az eddigi vevők harmada befektetési céllal vásárolt, mert jól kiadhatónak gondolja a lakásokat, főleg a kisebbeket.

Az első ütemében egy U alakú épületben, négy lépcsőházban közel 268 otthon épül. A dél felé csökkenő tetősíkból következően az utcai fronttól csökken az épület magassága a 9.-től az 6. emeletig. Az ötödik emelettől azonos a szintek mérete. Minden lakás rendelkezik terasszal, erkéllyel, franciaerkéllyel. A legfelső szinten nagyteraszos, déli tájolású penthouse lesznek.

Az Elite Park környezetében új városrész van kialakulóban, lakóingatlanokon kívül irodaházak és szolgáltató létesítmények épülnek.