Mindjárt itt a Művészetek Völgye. Érdekes házakat mutatunk.

Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend, három békés kis falu, melyek 27 éve adnak otthont a Művészetek Völgyének, vagyis a Balaton legnagyobb összművészeti fesztiváljának. Az idei rendezvény most pénteken kezdődik, és rengeteg koncerttel, színi- és táncelőadással, kiállítással, valamint kerekasztal beszélgetéssel várja a Völgybe érkezőket. Mi meg körülnéztünk, milyen szép ingatlanokkal találkozhatnak a falvakban.

A fesztivál hangulatához nagyban hozzájárul, hogy az éjszakát Völgyben töltők többségét a három falu lakói látják – szó szerint- vendégül, kinyitva kertjük kapuját a sátrazók, szállást keresők előtt – persze a jó árnyékos, egyenes talajú helyért nem árt időben érkezni, vagy visszatérő vendégnek lenni! Az eladó ingatlanokat kutatva nem csalódtunk, igazi különlegességeket is találtunk.

Családi ház Kapolcson

A sort egy egyszerű, takaros, erdő melletti, 140 nm-es családi házzal indítjuk. A nappaliban telente hangulatos kandallóban ropoghat a tűz, a nyári hőség elől, pedig a kertben lévő medencében kereshetnek menedéket a ház lakói. Ennél több, talán nem is kellhet. Még több képért kattints a fotóra!

Kapolcs | 140 nm | 36,3 millió Ft

1890-es években épült Biró Malom

Ha már a bevezetőnkben igazi különlegességeket emlegettünk, akkor mutatunk is egyet: íme egy eladó történelmi épület Kapolcsról, pontosabban malom, ami a mai formáját a hirdetés leírása alapján 1890-ben nyerte el. A telken egyébként, a XIII. század óta malom állt, ami egyike volt a 11 kapolcsi malomnak. Még több képért kattints a fotóra!

Kapolcs | 190 nm | 72 millió Ft

Késő-barokk kúria Kapolcson

Most következzen egy másik különleges eladó ingatlan, még pedig egy 1770-ben épült késő-barokk kúria, amit belülről  szépen felújítottak, megőrizve a régi elemeket, érdemes vetni rá egy pillantást!

Kapolcs | 150 nm | 95 millió Ft

100 éves parasztház Vigántpetenden

Vigántpetenden egy 100 éves eredeti stílusban felújított parasztházra bukkantunk. A házban mintha megállt volna az idő: a berendezés, a ház hangulata a régi falusi élet lenyomata. Az ember úgy érezheti magát, mintha múzeumban járna. Ha beleszerettél a házba jó hírünk van, mivel az ár a teljes bútorzatot is tartalmazza! Még több képért kattints a fotóra!

Vigántpetend | 121 nm | 24,99 millió Ft

Mediterrán ház Taliándörödgről

A sort egy “szerkezetkész” állapotig felújított, mediterrán hangulatú házzal zárjuk, ahol a spaletták színe a kéklábú szulát juttatják eszünkbe 🙂 Még több képért kattints a fotóra!

Taliándörögd | 80 nm | 12,9 millió Ft

Kiemelt kép forrása: hazaiprovence.hu