A 14 milliárdos ház

Amikor egy 140 éves ház története során másodszor vár tulajdonoscserére, akkor az pestiesen szólva nem semmi. Pláne, ha egy igencsak menő környéken lévő ingatlanról van szó, amiért csekély 55 millió dollárt (csak a vicc kedvéért: 14,3 milliárd forintot) kérnek.

Persze ha eláruljuk azt is, hogy a helyszín az Egyesült Államok egyik legelőkelőbb környéke, a Hamptons, akkor mindjárt más a helyzet. A környékről annyit feltétlenül érdemes tudni, hogy (Southamptonnal együtt) tavaly a Business Insider összeállítása szerint ez volt a legdrágább az egész országban, az átlagos ingatlanár itt 8,5 millió dollár.

Nem csak történelme van, hanem jelene is, olyan sztárok laknak (vagy laktak a nagyon közeli múltban) itt, mint Scarlett Johansson, Jennifer Lopez, Alec Baldwin, Steven Spielberg, és Paul McCartney.

A szóban forgó ház 1877-ben épült, ami amerikai mércével mérve elképesztő történelmi távlat. A közel 500 négyzetméteres épület egy valamivel több, mint egyhektáros telken áll, ami ezen a környéken elég szép darabnak számít.

A 7 háló- és ugyanannyi fürdőszobás, háromszobás (és egyébként nagyon szépen felújított) ház 85 ablakkal tekint részben az óceán felé, és az őszi-téli hideget 9 kandalló melegével űzhetjük el.

Van egy szép kertje, fűtött medencével, és privát partkapcsolattal, ami nyilván nem keveset dob az áron. Szóval már csak 55 millió dollár kellene.

(Fotó: sothebyshomes.com)