Két új bérlő a Promenade Gardens irodaházban

A Promenade Gardens irodaház első bérlője, a Celanese múlt héten vette birtokba 4.200 négyzetméternyi irodaterét a nemrégiben átadott irodaházban, ahová hamarosan a Citibank Europe is követi majd. A nemzetközi bank magyar leányvállalata december 1-től költözik majd az ERSTE Nyíltvégű Ingatlan Befektetési Alap portfóliójához tartozó és a Horizon Development által fejlesztett A+ kategóriás kereskedelmi ingatlanba, ahol 8.000 négyzetméternyi irodateret bérel majd.

A Váci út legmagasabb műszaki tartalmú irodaházának teljes 4. és 5. emeletén kapnak helyet a Citibank vezetőségi irodái és 2005-ben alapított szolgáltatóközpontja. Mindezek egy 90 négyzetméteres földszinti bankfiókkal is kiegészülnek, teljessé téve a Citi szolgáltatási palettáját az épületben.

Kovács Attila MRICS, a Horizon Development ügyvezető partnere üdvözölte a bérlőt az épületben: „Óriási megtiszteltetés számunkra, hogy a Citibank Europe egy általunk fejlesztett épületben találta meg a tökéletes helyszínt ahhoz, hogy kiteljesítse világszínvonalú termékeinek és szolgáltatásainak körét, amelyeket hazai nagyvállalatoknak, kis- és középvállalkozásoknak, multinacionális cégeknek, pénzügyi intézményeknek és az állami szektornak egyaránt kínál. Nagy felelősség és szép építészeti kihívás volt számunkra, hogy a Citi közel 1.100 kollégájának alakíthattunk itt ki minőségi munkahelyet. Ezek a dolgozók régiószinten támogatják majd a technológiai és operatív irányítás, a pénzügy, valamint a kockázatelemzés és kontrolling területeit.” Az ingatlanfejlesztő arról is beszámolt, mi állt a Citibank Europe döntésének hátterében: „A végső döntésben szerepet játszó tényezők között kiemelten fontos volt az épület kiváló műszaki tartalma, a projektben résztvevő belsőépítészek flexibilitása és professzionalizmusa, a Váci úti homlokzat kiváló vizibilitása, az ingatlan kettős környezettudatos minősítése, valamint a közösségi közlekedéssel és autóval egyaránt egyszerű megközelíthetőség.”

Mazsaroff Kata, a Colliers International Bérlőképviseleti Üzletágigazgatója további részleteket is megosztott a Citibank Europe irodaválasztása kapcsán: „Ügyfelünk számára alapvető fontosságú volt, hogy ideális megoldást találjon mindezidáig három különböző épületben helyet kapó üzletágainak egyesítésére. A Horizon Development a kiemelt bankbiztonsági elvárásokat figyelembe vevő bérlői kialakítás tekintetében is tapasztalt és együttműködő partnernek bizonyult. A Citi a Promenade Gardens közösségi tereiben olyan elegáns és nagyvonalú kialakítást tapasztalhat majd meg, amely egyedülálló és példaértékű a magyar irodapiacon. Ahogyan belépünk az 5 méter tiszta belmagasságú, grandiózus lobbyba, első benyomásunk a levegősség érzete, amely azonnal kiegészül az ötcsillagos hotelekre emlékeztető tér kifinomult design-megoldásainak vizuális élményével.