Egyik budai irodakomplexumát is meghirdette a Magyar Telekom

A korábbinál jóval racionálisabb ingatlanhasználatra törekvő Magyar Telekom hamarosan beköltözik új budapesti székházába a Népligetnél. Ezzel értelemszerűen felszabadul nagyon sok olyan ingatlan, amelyben a különféle telekomos részlegek dolgoztak. A sok helyszínen lévő ingatlanállomány egy részét folyamatosan dobja a piacra a nagyvállalat. Most a budai Telekom Parkot hirdette meg.

Dél-Buda irodapiacára jelentős hatással vannak az új fejlesztések, ez vitathatatlan. A következő pár évben ez lehet az egyik leggyorsabban fejlődő irodaház-övezet a fővárosban. A lokális kínálatot azonban a jó ár-érték arányú használt irodaházak is befolyásolhatják.
Az állomány egyik kiemelkedő része a Lágymányoson található Telekom Park nevű komplexum, ami megfelelő ár-érték arányú megoldás lehet közepes és nagyobb cégek számára is. A társaság most nettó 4,25 milliárd forintért kínálja a befektetőknek a kicsit több, mint 17 ezer négyzetméternyi, (17580 nm) zömmel irodaterületet magába foglaló Telekom Parkot.
A vállalkozó szellemű befektetők idén május 25-ig adhatják be ajánlataikat Buda frekventált részén, az újonnan épülő BudaPart-Kopaszi gát és az Infopark szomszédságában található ingatlan komplexumra. A Telekom Park épületeit az 1980-as, és a 2000-es években, 2 ütemben emelték, a 4 épületből álló park 78/100, illetve 69/100 tulajdoni hányadban a Magyar Telekomé.
Az ingatlanokat kezelő telekomos szakemberek szerint a kifogástalan állapotú, többségében „A” kategóriás irodaépület együttes kiváló lehetőséget nyújt cégek, cégcsoportok elhelyezésére illetve a terület további fejlesztési lehetőséget rejt magában. Fontos kiegészítés a lehetséges bérlők számára, hogy a Telekom Parkban egyszerre 103 gépjármű számára van zárt, fedett garázs. Ezen kívül további mintegy 100 db felszíni parkolási lehetőség is rendelkezésre áll. A jelentkezőknek azzal kell számolniuk, hogy a Magyar Telekom várhatóan 2019. év végéig tudja elhagyni az ingatlanokat.
A cikk megjelenését támogatta a Magyar Telekom.