Vízesést a konyhába!

És most nem a trópusi tájakat ábrázoló csempe matricákra gondolunk, hanem azokra a szuper mutatós munkalapokra, amelyek az elmúlt években futottak be, és nem állnak meg a konyhasziget szélén, hanem mintegy vízesésként aláfordulva a pult oldalán is folytatódnak.

Kép forrása: hylandesign.com

Nem hiába írtunk szigetet, ugyanis leggyakrabban itt használják őket, általában márvány mintában, de ez nem jelenti azt, hogy a konyhaszekrény oldalán, vagy más anyagból, más mintával ne lennének nagyszerűek. De nézzük csak, miért szeretjük annyira őket!

A konyha fókuszpontja lehet

Egy sziget vízesés pulttal egyértelműen főszereplővé válik a konyhában, különösen, ha színében, mintájában vagy anyagában markánsan elüt a konyha többi részétől. Így a konyha fókuszpontja lehet, ami amerikai konyhás nappalik esetében még jobban érvényesül.

Kép forrása: homedit.com

Vékonyat vagy vastagot válasszunk?

A vízesés pult lehet olyan vékony, mint bármely más munkalap, de lényegesen vastagabb kivitelben is készülhet. A vastagabb verziót akkor érdemes választani, ha a drámai hatást fokozni szeretnénk, vagy ha a pult egyébként sem a mintája sem a színe miatt nem annyira feltűnő.

Kép forrása: wood-countertop.glumber.com

Milyen konyhákba illik?

Letisztult vonalai miatt elsősorban a kortárs vagy a minimalista konyhákba illik, de márvány mintával az elegáns és a tradícionális konyhákban is jól mutat. Anyagától, színétől és mintájától függően azonban bármilyen konyhába remekül passzolhat.

Kép forrása: nhhomemagazine.com

Fehér konyhákba szinte kötelező!

A fehér konyhák nagyon megosztóak, ugyanakkor rendkívül népszerűek is. A túlzott kórházi hatás elkerülésére pedig mi sem lehet jobb, mint egy vízesés pult, természetesen nem fehérben.

Kép forrása: freshome.com

Nemcsak a szigeten!

Akinek nincs konyhaszigete, mégis vízesés pultot szeretne, az se keseredjen el, ugyanis a konyhaszekrényen is jól mutat, sőt félszigeteken is használhatjuk. Ennek a XX. kerületi családi háznak a konyhájában például nincs konyhasziget, a vízesés pult mégis remekül mutat a konyhaszekrényen.

Még több képért kattintson a fotóra!

Nemcsak a konyhában!

És természetesen nemcsak a konyhában használhatjuk, a fürdőszoba mosdópultja is remekül mutat vele, különösen, ha a padlóval azonos vagy hasonló burkolattal készül. Ennek a XIII. kerületi lakásnak a fürdőszobájában például a mosdópult tetejét és oldalát is a fali csempével megegyező csempével burkolták.

Még több képért kattintson a fotóra!

És mégis mennyibe kerül?

A vízesés pult tehát remekül mutat, és szinte csak jót mondhatunk róla, egyetlen hátrányaként azonban meg kell említenünk, hogy bizony drágább lesz, mintha csak a sziget vagy a konyhaszekrény tetejére csináltatnánk munkalapot.