hirdetés

Öltöztesd fel a teraszodat az őszi napokra!

Attól, hogy véget ért a nyár, még nem kell a teraszra rácsuknunk az ajtót. Enyhébb, napsütéses őszi napokon nyugodtan kidughatjuk még az orrunkat, akár vendégeket is hívhatunk egy jó kis bográcsozásra, ha kellőképpen felöltöztetjük a teraszt. Mutatjuk, mi kell hozzá.

Kép forrása: housebeautiful.com

Fény

Ami elengedhetetlen, az a megfelelő hangulatvilágítás, természetesen meleg fénnyel. Bizonyára mindenkinek a teraszán van valamilyen külső világítás, ezt érdemes kiegészíteni, lámpásokkal, lampionokkal, füzérekkel.

Ennek a VI. kerületi lakásnak a teraszán például egy nagy üvegvázába tették a világító füzért.

Még több képért kattintson a fotóra!

Míg ennek a VII. kerületi lakásnak az erkélykorlátját kis lampionokkal díszítették.

Még több képért kattintson a fotóra!

Őszi virágok

Díszítsük teraszunkat cserépbe ültetett őszi virágokkal, a krizantém az egyik legklasszikusabb választás, de az árvácskák, a borzas kúpvirágok és a tűzeső félék is jól mutatnak.

Öltöztessük fel a bútorokat

Elő a meleg plédekkel és párnákkal! Lehetőleg őszi színekben, mint a narancssárga, a terrakotta, a bíbor, a padlizsán vagy az olíva zöld, de a báránybőrrel letakart kerti székekbe is jól esik belekuporodni. Ennek a III. kerületi lakásnak a teraszán már felkészültek az őszre lámpásokkal, egy üveg borral és egy meleg takaróval a szék karfáján.

Még több képért kattintson a fotóra!

Fokozzuk egy szőnyeggel

Bár a teraszra kirakott régi vagy akár újrafestett szőnyegek a reneszánszukat élik, és a legtöbb teraszra már nyáron kikerültek. Annak, aki még nem tette, érdemes most leterítenie egy szőnyeget, hogy az őszi estéket egy kicsit melegebbé varázsolja.

Kép forrása: fotos.habitissimo.com

Dekoráljuk az asztalt az ősz színeivel

Terítsünk az asztalra egy mutatós abroszt, vagy csak egy futót, ami az ősz színeiben pompázik, ezt egészítsük ki hasonló árnyalatú szalvétákkal, étkészlettel és egy vázában őszi virágokkal, dísztökökkel. Egy kültéri teraszfűtő vagy hőgomba nem olcsó, ezért ha vendégeket várunk, érdemes elgondolkozni a bérlésen erre az egy alkalomra.

Őszi színekben pompázó asztal egy rózsadombi lakás teraszán

Még több képért kattintson a fotóra!

Gyertyákat mindenhova!

Az asztalon természetesen a gyertyáknak is van helyük, és hogy igazán őszi legyen a hangulat, szerezzünk be néhány régi réz gyertyatartót. Ha nem akarunk egy vagyont költeni, nézzünk szét a bolhapiacokon.

A tűz körül

Ha nem bográcsozunk, akkor is érdemes a tüzet valamilyen formában megjelenítenünk, amire a kültéri dekorációs tűztálak tökéletesek lehetnek.

Kép forrása: trendir.com